’
Jag valde att använda både fläsk-och grynkorv.
Se till att korven har en hög köttprocent och den får gärna vara lokalt proudcerad!
Kokt gryn-och fläskkorv 4 pers:
1 fläskkorv
1 grynkorv
1 gul lök
2 lagerblad
hela kryddpepparkorn
salt
7 dl vatten
Skär korven i ½ cm breda skivor, klyfta löken. Lägg i korv, kryddor och lök i en stor kastrull, slå vatten över, salta lätt. Låt sjuda i ca 30 minuter.
Gör potatismos att servera till.
Senapssås:
2 msk smör
4 msk vetemjöl
5 dl mjölk
vitpeppar
salt
3 msk stark senap
Smält smöret i en kastrull, rör ned mjölet och späd med mjölk. Rör klumpfritt. Smaksätt med vitpeppar, salt och senap. Låt sjuda i ca 5 minuter.
bild: Linneas Skafferi
Hej vill tipsa om MARKET2MEMBERS jultävling.
Bli medlem
tipsa vänner
vinn snygga priser
allt är gratis
gå in här
http://www.market2member.com/invitation.jxp?uid=78d1bddb-e2da-4822-9b05-5a50360bc404
En riktigt trevlig blogg, men den där korven ser inte så bjudande ut…Trevlig kväll!
Hej svejs Linnéa! Din blogg var verkligen en höjdare, måste lägga till minneslistan på direkten. Skall även försöka mig på lite "rosa fluff" på mina muffins någon dag, om jag vågar : ). Kram Mia
… [Trackback]
[…] Read More: http://www.linneasskafferi.se/2008/11/korv/ […]
… [Trackback]
[…] There you will find 40836 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2008/11/korv/ […]
… [Trackback]
[…] There you will find 86845 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2008/11/korv/ […]
… [Trackback]
[…] Find More Informations here: http://www.linneasskafferi.se/2008/11/korv/ […]
… [Trackback]
[…] There you will find 39016 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2008/11/korv/ […]
… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2008/11/korv/ […]