Som utlovat, här kommer receptet på frostingen jag hade till cupcakesen i helgen. Jag var lite trött på min vanliga smörkrämsfrosting och ville testa på något nytt och tur var det, för denna frosting blev verkligen supergod! Nästa gång jag gör biskvier skall jag absolut fylla dem med denna kräm. Jag valde att smaksätta den med vanilj och lite citron för att bryta av mot allt det söta, självklart kan du sikta i lite kakao om du vill ha chokladsmak!
När jag använder äggvita som grund väger jag oftast alla ingredienser för att få receptet mer exakt, storleken på äggvitor kan variera oerhört men ett normalstort ägg har en äggvita som väger ca 30 gram.
Frosting till ca 16 cupcakes:
90 g äggvita
170 g socker
225 g osaltat smör (rumstempererat)
1 tsk vaniljsocker
saft från 1/2 citron
Vispa samman äggvitan med sockret. Ställ sedan skålen över ett vattenbad och vispa tills socker smält helt. tag skålen från värmen och vispa sedan tills marängen är vit och fast med en elvisp. Tillsätt det rumstempererade smöret, lite i taget (det måste vara mjukt, annars blir det smörklumpar i krämen). Det kan se ut som om frostingen skär sig i början, men fortsätt att vispa så går den snart ihop och blir en len och jämn kräm. Smaksätt med vanilj och citron. Färga i valfri färg.
Spritsa dina cupcakes med frostingen och dekorera med strössel.
Bild:Linnéas Skafferi
Oj det ser gott och enkelt ut! Det skulle man ju kunna använda istället för grädde på semlor.
Tack för en bra och inspirerande sida!
Det lät verkligen gott! Å ser verkligen gott ut!! Ska testas 🙂
gud så söta muffins! Jag har samma muffinsformar, men har bara använt de till portionscheesecakes.
Muffins blir det att baka till helgen alltså!
Muffins blir det att baka till helgen alltså!
du har massa mysiga tips och idéer 🙂 blir det något semle bak idag då?? 🙂 Jag har på min blogg länkat till några inspirerande semlerecept 🙂 ta en titt 😉
ha en toppendag!
O vilken härlig frosting! Den måste jag testa. Verkar inte så svårt att göra. Och de är alltid kul att testa någonting nytt. Kram
shit va sockersugen jag blev!!! 😀
skulle nog kunna leva här på din sida, se till bara att spis, ugn och ingredienser finns hemma 🙂
tack så mycket för det! 🙂
Ser riktigt gott och läckert ut!
Ser ljuvligt ut! Måste provas..
Mmm, ser gott ut och enkelt förutom att man ska väga allting. Blir till att köpa en köksväg då.
Jag testade precis att baka dessa muffins, men de blev inte alls lika bra som jag tänkt mig! Frostingen blev rinnig och gick inte att forma..Är det verkligen nödvändigt med smöret i frostingen?
Detta ska prövas någon dag! Tack för tips 🙂
Vad använder du för sprits? Är den bra och vart har du köpt den? Tänkte baka massor av olika cupcakes när min dotter fyller ett år och skulle vilja införskaffa en riktigt bra sprits så att de blir fina. Vart får man tag på bra dekorationer? Känns som om det inte finns så jättemycket i affärerna…
Hoppas att du har tid att svara… Du har en jättefin blogg och dina bakböcker är underbara!
Du skrev att du skulle använda frostingen nästa gång du gör biskvier. Jag har gjort två sorters biskvier, en med floursocker i smörsmeten och en med strösocker i smörsmeten och jag tyckera tt strösockret knastrar när man tuggar på det. Hur blir den här frostingen, blir det knaster, eller är den helt slät?
Kram Erika B
Emma: Hmm, Frostingen blev lite lös efter att jag tillsatt smöret, men efter att ha vispat mera blev den tjock och glansig.
Här har du ett perfekt recept på frosting utan smör!http://linneasskafferi.blogg.se/2008/november/utkast-igar-bakades.html
Försökte mig precis på att göra den här frostingen, med våg och allt. Efter ca 75 g smör såg den perfekt ut och jag tänkte sluta där, men så hade jag i allt eftersom det stod så här.. Då blev den tokgrynig och den gick inte ihop hur mycket jag än vispade. Då tänkte jag att jag skulle testa med smaksättningen och se om citronsaften gjorde att den gick ihop, men en halv citron var way too much! Den blev grynigare och rinnig – förstörd. Tråkigt för den ser himla god ut! Får bli frostinglösa cupcakes idag.
Tack så jättemycket för svaret! Nu är en mindre förmögenhet spenderad på kakburken.se =)
Kan du inte tipsa om fler bra internetsidor för shopping av mat och bakgrejer på bloggen?
Den här frostingen låter jättegod! Jag blir sugen på att göra den och äta den som den är! 🙂
jag dör så söt!
Vilken superhärlig blogg!! Här har du en ny läsare! 🙂
Ääääälskar cupcakes 🙂
älskar cupcake och din blogg
Jättefin blogg!! Provade och göra dom här muffinsarna för dom såg så goda ut, muffinsarna vart helt underbara men frostingen vart alldeles för rinnig för att spritsa ut, och ändå tog jag så mycket som det stod i receptet men uteslöt citronen, vad gör jag för fel? men smaken på frostingen vart väldigt god =)
Vart får du tag på så fina formar?
Har provat att frysa dessa, det gick alldeles utmärkt!
har precis gjort dom här och det var hur enkelt som helst och hur gått som helst, godaste jag nånsin smakat. bara man vispar länge så försvinner grynigheten
Jag lyckades med denna.
Den var rinnig till en början efter att smöret åkt i men det är bara att vispa på.
Den tjocknade och blev huuur god som helst.
Gjorde även dina citroncupcakes med frostingen till och de vart såååå goda!
KRAM!
Dessa såg verkligen supergoda ut 🙂
Har en liten fråga om frostingen bara, hur tror du det skulle bli och köra en kombo på frostingen? Fluffig som i detta receptet men få den goda smaken av creeme cheese. Tror du det kan funka?
hID5YS There is certainly noticeably a bundle to understand about this. I assume you produced particular nice points in attributes also. jordans cheap
Well I truly liked reading it. This information procured by you is very practical for accurate planning.
Thanks for your patience and sorry for the inconvenience!
I am so grateful for your blog.Thanks Again.
Thank you for your blog.Really thank you! Really Cool.
I value the blog.Much thanks again. Want more.
What as up everybody, here every person is sharing these kinds of experience, therefore it as pleasant to read this webpage, and I used to visit this web site daily.
Wow, great article post.Really looking forward to read more. Awesome.
… [Trackback]
[…] Read More: http://www.linneasskafferi.se/2010/02/the-frosting/ […]
… [Trackback]
[…] There you will find 61581 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2010/02/the-frosting/ […]
… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2010/02/the-frosting/ […]
… [Trackback]
[…] Read More Infos here: http://www.linneasskafferi.se/2010/02/the-frosting/ […]
xcn5bsn5bvtb7sdn5cnvbttecc
[…]the time to read or check out the content or websites we’ve linked to below the[…]
… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2010/02/the-frosting/ […]