I veckan gjorde jag den här färgstarka och smakrika kycklingen, den kräver lite, lite förberedelser men det är det väl värt vill jag lova! Fast å andra sidan, har du inte tid ork eller lust så blir det nog jättebra utan dessa förberedelser.
Men ni vet, om vi levde i en perfekt värld, där man har tid med allt (som att marinera kycklingen ett par timmar innan man skall äta) då skulle det bara vara att sätta igång med marinaden.
Men jag är en förstående matbloggare och kan bara gissa att ni inte springer hem på lunchen för att lägga kycklingen i marinad, eller går upp 10 minuter tidigare, hackar vitölk och doftar spiskummin över hela köket när klockan är alldeles förtidigt. Jag skulle då inte göra det!
Men ibland finns det ju faktiskt dagar då man hinner marinera kycklingen, gör det då och strunta i det dagar du inte hinner. Maten kommer med all säkerhet bli god ändå!
Nog med struntprat, här kommer receptet!
Kryddig kyckling 4 port:
4 st kycklingfiléer (jag använde ca 600 g innerlårfiléer, vilket också går bra)
3 vitlöksklyftor
1 1/2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
chili efter tycke och smak
svartpeppar
saft från 1/2 citron
1 gul lök
1 burk hela, konserverade körsbärstomater
2 dl grädde
salt
färsk persilja
Börja med att skära kycklingen i mindre bitar (om du inte använder innerlårfiléer då de är mycket mindre).
Krossa och hacka vitlöken fint, strö den tillsammans med spiskummin, paprikapulver, chili och svartpeppar över kycklingen. Pressa sist över saften, blanda om väl. Nu beror det på hur mycket tid du har, om möjlighet finns låt det stå och marinera ett par timmar eller över dagen. Annars får det stå och gotta till sig medan du steker löken.
Skala och finhacka löken, stek den mjuk i en klick smör. Ha i kycklingen och låt den steka tills den fått fin färg runt om. Slå då över tomaterna och låt allt småkoka tills kycklingen är helt genomkokt, ca 20 minuter. Häll i grädden och salta väl. Såsen får nu koka tills den tjocknar något. Strö över färsk persilja och servera ris, bulgur eller couscous till!
Nu skall jag jobba lite på ett kommande projekt och nej, det är inte flera böcker utan något annat, riktigt roligt!
Spiskummin är det bästa jag vet, fy så gott det blir! Detta ser riktigt gott ut det också 🙂
Mmm, det här lät jätte gott!
Det här lät riktigt gott! Ska sparas!
Mm, det här lät verkligen gott. Spiskummin är min favoritkrydda så den här ska jag göra.
Det lät jätte gott och ska prövas! 🙂
Kommande projekt?!, spännande!!! 🙂
Alltid så rätt med kyckling, detta ser mums ut!
Mmmm, lunchtid här och det vattnas i munnen av dina bilder 🙂
Vill tacka för länken häromdagen – tror inte jag gjort det – har bara tänkt tanken…
Lycka till med odlingen! Och det spännande projekt du nämner!
Kram Pernilla
mm.. det ser smarrigt ut
Spiskummin som är så fantastiskt! Det här ska jag testa. 🙂
Härligt det låter med alla dom olika kryddorna!
Hej!
Tittar in för att önska er en riktigt trevlig helg, full med god mat och mys!
Samtidigt vill jag tips om min tävling som nu är i full gång, du kan vinna en härlig bakbok!
http://www.bagerskan.se/2010/03/tavlingsdags-lange-sen-sist.html
Kram Karin
Åh så gott det ser ut! Måste bara testas en dag!
Kram å trevlig helg!
Hej!
Jag vill bara tacka för all inspiration jag får härifrån! Jag älskar att baka, så din sida är perfekt:)Jag avskyr att laga mat (!) men när jag tittar in här kan jag tom bli sugen på att prova på det också…!:o
Och så är jag sååå imponerad av era bilder, tycker det är otroligt svårt att ta snygga matbilder!
Kram Pernilla
Dett blev min middag idag, mums mums! Jag hade couscous till, supergott! Höftade lite med ingredienserna och ingen lök men mums så smaskigt det blev 😀
Smarrigt! Det ser riktigt fräsht ut för att vara en "gryta".
har tittat igenom i stort sett hela ditt arkiv, för att hitta något att bjuda en kycklingtokig kille till helgen hehe, och det här receptet verkar så otroligt gott så det får det bli, 😀
Tack för bra recept! Eftersom vi inte äter kyckling gjorde vi det med quorn, det fungerade också bra. Vi tillsatte paprika och gröna bönor också. Väldigt gott!
LicDAg Major thankies for the blog article. Much obliged.
X0lhKT There is certainly a great deal to learn about this subject. I really like all the points you made.
Some really nice stuff on this site, I it.
Woah! I am really digging the template/theme of this site. It as simple, yet effective.
Awesome post.Thanks Again. Great.
Muchos Gracias for your article.Thanks Again. Much obliged.
Thanks so much for the article post.Really looking forward to read more. Will read on
… [Trackback]
[…] Read More: http://www.linneasskafferi.se/2010/03/kryddig-kyckling/ […]
… [Trackback]
[…] There you will find 11495 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2010/03/kryddig-kyckling/ […]
… [Trackback]
[…] Find More Informations here: http://www.linneasskafferi.se/2010/03/kryddig-kyckling/ […]
… [Trackback]
[…] Read More Infos here: http://www.linneasskafferi.se/2010/03/kryddig-kyckling/ […]
ccn2785xdnwdc5bwedsj4wsndb
[…]although sites we backlink to beneath are considerably not connected to ours, we really feel they’re essentially really worth a go by means of, so have a look[…]
… [Trackback]
[…] Read More Infos here: http://www.linneasskafferi.se/2010/03/kryddig-kyckling/ […]
… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2010/03/kryddig-kyckling/ […]
3nvb54wnxd5cbvbecnv5ev75bc
[…]check below, are some completely unrelated web-sites to ours, having said that, they’re most trustworthy sources that we use[…]
… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2010/03/kryddig-kyckling/ […]
… [Trackback]
[…] Read More: http://www.linneasskafferi.se/2010/03/kryddig-kyckling/ […]