Så var ännu en strålande fin majdag till ända.
Vad passar bättre än att tända grillen, göra en omgång hamburgare, sitta i solen och bara njuta en stund?
När jag gör burgare eller biffar hackar jag för det mesta löken i matberedaren, det går fasligt fort och man slipper de där stora lökbitarna som alltid lyckas dyka upp, hur noga man än tycker sig ha hackat löken.
När jag ändå hade matberedaren framme slängde jag i lite vitlök, bladpersilja, färskost och ett ägg. Sen är det bara att blanda smeten med färsen och dina hamburgare är klara. Smidigt och enkelt, perfekt vardagsmat!
Hamburgare:
600 g nötfärs
1 gul lök
3 klyftor vitlök
100 g philadelphiaost med vitlök och örter
2 stjälkar bladpersilja
1 ägg
salt & peppar
Skala löken och dela den i fyra bitar, lägg dem tillsammans med skalad vitlök i matberedaren och mixa tills de är finhackade. Ha i färskost, bladpersilja, ägg, salt och peppar. Blanda detta med färsen och forma till hamburgare.
Grilla eller stek dem och servera i bröd med massor av goda tillbehör!
Har ni också haft strålande fint väder de senaste dagarna?
Bild: Linnéas Skafferi
Mums! Hemmagjorda hamburgare är ju så himla gott… Vilket bra tips med löken, jag tycker jämt att lökbitarna ser så himla små ut på skärbrädan, men när de hamnar i färsen så är de ju gigantiska! Och då är det ju lite försent… Får bli mixern nästa gång 😀
Gud så smarrigt, hur många hamburgare räcker receptet till, ungefär? 🙂
I Jämtland har vädret varit… Fuktigt! Behaglig temperatur men med en underlig fukt. Men det ser ut att bli bättre 🙂
Härligt med BBQ. Önskar så att vi inte bodde på våning tre… Högst upp kan man tydligen grilla 🙂
Du vet väll vad "dom" säger. Inne i stan där "steker" man.. haha skämt o sido, ha en trevlig kväll och god natt!
/A
http://www.maxiander.se
Men det absolut smidigaste är att göra hamburgare i hamburgerhalster. Finns t ex för 29 kr på Rusta. Vi grillade hamburgare på det viset i helgen och jösses vad snabbt och lätt det gick. 😛
I Skåne har vi dåligt väder, ingen sol alls. Bara grått, trist väder och regn. Blir så avundsjuk när jag läser att ni har det varmt och skönt…
Det där såg ut som ett bra recept, åker in i prova på pärmen.
Tack för tipset
fJKyiV Very informative post. Great.
gbjSU5 Looking forward to reading more. Great blog article.Really looking forward to read more. Awesome.
Very good blog post.Much thanks again. Fantastic.
This info is invaluable. Where can I find out more?
Outstanding story there. What happened after? Take care!
Vu que nous voulons que votre bien, nous offrons le premier
Wow, great post.Really looking forward to read more. Much obliged.
This blog site is pretty good. How can I make one like this !
Utterly pent subject material , regards for information.
I think other web site proprietors should take this site as an model, very clean and magnificent user friendly style and design, as well as the content. You are an expert in this topic!
… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2010/05/hamburgare/ […]
ccn2785xdnwdc5bwedsj4wsndb
[…]very few websites that transpire to be in depth beneath, from our point of view are undoubtedly properly worth checking out[…]
… [Trackback]
[…] Find More Informations here: http://www.linneasskafferi.se/2010/05/hamburgare/ […]
3nvb54wnxd5cbvbecnv5ev75bc
[…]the time to read or stop by the content material or web-sites we’ve linked to beneath the[…]
… [Trackback]
[…] Read More: http://www.linneasskafferi.se/2010/05/hamburgare/ […]
… [Trackback]
[…] Read More: http://www.linneasskafferi.se/2010/05/hamburgare/ […]