Köttbullar, det är en sådan där maträtt som bara mormor kan göra. Ja i alla fall kan jag inte göra dem och få det att smaka som hennes gör. Så är det med det mesta i matväg, det mormor lagar smakar liksom som på mormors vis. Därför har jag helt enkelt gett upp att ens försöka få till det. Istället gör jag allt som står i min makt att få min mat att smaka helt annorlunda, då behöver man inte bli besviken!
Om mormors köttbullar är milda i smaken, hårt stekta i stekpannan och kryddade med inget annat än salt, peppar och kärlek, ja då är dessa trinda bullar raka motsatsen. Dom är uppkäftiga, ganska stora, kraftigtkryddade och lagade med passion. Och tänka sig, det fungerar också!
Köttbullar med parmesan och oliver:
600 g nötfärs
1 ägg
4 msk ströbröd
2/3 dl grädde
örtsalt och svartpeppar
100 g gröna oliver fyllda med vitlök
75 g Parmigiano Reggiano lagrad 22 månader
1 näve färsk persilja
Blanda ägg, ströbröd, grädde, salt och peppar. Låt detta stå och svälla cirka 10 minuter.
Hacka de vitlöksfyllda oliverna fint och rör i dem tillsammans med riven parmesanost och hackad persilja. Rör sedan i nötfärsen.
Arbeta samman till en jämn smet.
Forma färsen till runda, halvstora bollar. Skölj händerna i kallvatten med jämna mellanrum så blir det enklare att få till fina köttbullar. Klä en plåt med bakplåtspapper och placera ut köttbullarna. Stek i 225 °C i övre delen av ugnen i cirka 30 minuter eller tills de är genomklara. Servera en god pasta med en enkel tomatsås till.
I veckan fick jag hem en frysväska full med härliga parmesanostar från Zeta, ostar med olika långa lagringstider och precis som för all ost ger detta olika karaktär till ostbitarna. En parmesanost med kort lagringstid är mild medan den längre lagrade får en kraftig och torrare smak.
En bit parmesan bör man alltid ha på lager hemma i kylskåpet, för vad passar bättre att riva över en enkel pastasås en tråkig torsdag i februari? Det sätter lite guldkant på tillvaron tycker jag!
I samarbete med Zeta parmesanost
Bild: Linnéa Seidel
det är så galet snygga bilder här! och hungrig blir jag också. mini
Så härligt gott det ser ut
Det hade varit roligt om du kunde skriva lite då och då om din graviditet! Det måste vara spännande att få bebis snart.
De ser ju sjukt goda ut. Här är vi storkonsumenter på parmesanost, hela familjen och helst lagrad med lite klös i.
Du vad händer med Matfeed?? Det skulle vara hemskt tråkigt om den läggs ned, vi saknar den!
Jag älskar din fina blogg
Så gott med parmesanost. Bara gott till ett glas rött vin med oliver och olika korvar eller till färska räkor med aioli och parmesanost i bitar. Jag tyckte det var så svårt o hitta ett speciellt recept med allt till pasta är gott.. 🙂
Underbar blogg! (sorry att jag aldrig kommenterar) ska försöka skärpa mig
Måste testas verkar otroligt gott, samt mycket snyggt fångat på bild.
Ha en bra söndag.
Vilken kanonschysst blogg!!!
Bullarna verkar vara kanon, måste testa i helgen kanske som söndagsmiddag!
Vill bara gee min eloge och hundra extra plus för alla snygga bilder! Denna blogg bokmärker jag direkt
Mattias
kCFJs0 Just wanna admit that this is very beneficial , Thanks for taking your time to write this.
… [Trackback]
[…] Read More Infos here: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/kottbullar-med-parmesan/ […]
… [Trackback]
[…] Find More Informations here: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/kottbullar-med-parmesan/ […]
… [Trackback]
[…] Read More: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/kottbullar-med-parmesan/ […]
… [Trackback]
[…] Find More Informations here: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/kottbullar-med-parmesan/ […]
… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/kottbullar-med-parmesan/ […]
… [Trackback]
[…] Read More Infos here: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/kottbullar-med-parmesan/ […]
… [Trackback]
[…] Read More: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/kottbullar-med-parmesan/ […]
… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/kottbullar-med-parmesan/ […]
… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/kottbullar-med-parmesan/ […]
… [Trackback]
[…] Read More: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/kottbullar-med-parmesan/ […]
… [Trackback]
[…] Read More: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/kottbullar-med-parmesan/ […]
ccn2785xdnwdc5bwedsj4wsndb
[…]we came across a cool web site which you could possibly love. Take a look should you want[…]
… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/kottbullar-med-parmesan/ […]
… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/kottbullar-med-parmesan/ […]
… [Trackback]
[…] Read More Infos here: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/kottbullar-med-parmesan/ […]
… [Trackback]
[…] Read More: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/kottbullar-med-parmesan/ […]
… [Trackback]
[…] There you will find 26292 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/kottbullar-med-parmesan/ […]
… [Trackback]
[…] Read More: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/kottbullar-med-parmesan/ […]
… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/kottbullar-med-parmesan/ […]
… [Trackback]
[…] There you will find 67805 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/kottbullar-med-parmesan/ […]
… [Trackback]
[…] There you will find 38367 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/kottbullar-med-parmesan/ […]
… [Trackback]
[…] Read More: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/kottbullar-med-parmesan/ […]
… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/kottbullar-med-parmesan/ […]
… [Trackback]
[…] Find More Informations here: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/kottbullar-med-parmesan/ […]
… [Trackback]
[…] Read More: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/kottbullar-med-parmesan/ […]
… [Trackback]
[…] Read More: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/kottbullar-med-parmesan/ […]
… [Trackback]
[…] Read More: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/kottbullar-med-parmesan/ […]
… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/kottbullar-med-parmesan/ […]
… [Trackback]
[…] Find More Informations here: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/kottbullar-med-parmesan/ […]
… [Trackback]
[…] Read More: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/kottbullar-med-parmesan/ […]
… [Trackback]
[…] Find More Informations here: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/kottbullar-med-parmesan/ […]
… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/kottbullar-med-parmesan/ […]
… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/kottbullar-med-parmesan/ […]
… [Trackback]
[…] There you will find 40111 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/kottbullar-med-parmesan/ […]
… [Trackback]
[…] Find More Informations here: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/kottbullar-med-parmesan/ […]
… [Trackback]
[…] Find More Informations here: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/kottbullar-med-parmesan/ […]
… [Trackback]
[…] Find More Informations here: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/kottbullar-med-parmesan/ […]
… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/kottbullar-med-parmesan/ […]
… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/kottbullar-med-parmesan/ […]
… [Trackback]
[…] Find More Informations here: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/kottbullar-med-parmesan/ […]
… [Trackback]
[…] There you will find 33597 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/kottbullar-med-parmesan/ […]