Ibland, för det allra mesta faktiskt behöver inte vardagsmaten vara något speciellt. Bara det är gott och vällagat. Går det fort, är nyttigt och familjen gillar det är ju det ett plus i kanten. Något som faktiskt är riktigt fiffigt är att använda ugnen, när vi bodde i lägenhet med urdålig spisfläkt använda jag ugnen till allt. Där i stektes köttbullar, bacon och hamburgare grillades för annars var hela lägenheten igenosad ett par dygn efteråt!
I ugnen, där kan du stoppa maten i tryggt förvar medan riset eller potatisen kokar. Alla ingredienser är tillsatta och maten får liksom klara sig själv utan att du är där och pillar var tredje minut. Varje gång jag skjutsar in maten i ugnen istället för att ha en gryta på spisen blir jag förvånad över hur smidigt det är.
Här är en variant gjort på färsk torsk, inget stekande, nästan inget hackande. Eftersom jag var så slö som man bara kan bli använde jag purjolök som inte behöver skalas, bara sköljas och skära i strimlor. För extra smak hade jag i en näve syltlök också, samma där, bara för att jag var så lat men ville ha lite löksmak på det hela. Servera kokt ris till och middagen står på bordet på mindre än 30 minuter. Det är vardagslyx det!
Fisk i ugn 4 personer:
800 g torsk
1 burk hela konserverade körsbärstomater
3 dl grädde
1/2 purjolök
1/3 burk syltlök + 1 msk spad
1 tsk rökigt paprika pulver
1 msk dill
ett par stänk worcestersås
salt och svartpeppar
Lägg ut torsken i en ugnsfast form. Blanda tomater och grädde. Dela purjolöken och skölj den noga, strimla fint. Ha i purjolök, syltlök, spad, paprika och dill.
Smaka av med worcestersås, salt och peppar. Häll blandningen över fisken, se till att all fisk är täckt av sås. Ställ in i 200 grader varm ugn i cirka 20 minuter eller tills fisken är helt genomklar. Servera ris och klassiska rivna morötter till.
Hur mycket tid lägger ni på vardagsmaten?
Bild: Linnéa Seidel
åhå det ser jättegott ut, verkligen krämigt!
Ser supergott ut! Så skönt när det går snabbt men ändå känns lite lyxigt och gott!
Låter som en god och annorlunda fiskrätt. Gott med syltlök i…
Ser jättegott ut! Vardagsmaten blir ganska enkel, men det är ändå en trevlig stund tillsammans i köket och gör ingenting om det tar en liten stund.
Det lät och såg grymt gott ut! Det ska jag prova imorgon!
looks great!
http://kimchicsisters.blogspot.com/2011/02/saturday-morning-coffee.html
det där såg galet gott ut.. shiiiit!
That looks so delicious! I actually don’t mind spending time in the kitchen even during the week, it’s such a nice balance for work! 🙂
Tusan vad gott det såg ut! Och vilken fin blogg du har! nu blev jag hungrig…
[…] This post was mentioned on Twitter by Linnea Seidel, Matsaker. Matsaker said: Fisk i ugn http://bit.ly/hPFeaZ […]
Testade det här receptet (ändrade det litegrann) till gårdagens kvällsmat. Var jättegott!
gott! vi äter fisk flera gånger i veckan hemma hos oss, så det här ska jag nog testa snart!
Låter mumma…måste jag testa! Tror jag kan bli en favorit hos dottern!
Linnea!
Hittade din blogg för någon dag sen och vart helt förälskad! Som 15-åring brinner jag starkt för matlagning och bakning och jag gillar verkligen att stå i köket och greja. Har bläddrat runt bland dina tidigare inlägg och blir verkligen inspirerad. Nu i helgen kommer jag ta över i köket!
För att nu komma till poängen hade jag bara ett litet önskemål. Jag fastnade speciellt för den tårta du gjort åt din systers examen, tror bestämt att den innehöll något med hallon och hade ett lock av sugarpaste, dvs. en marsipantårta. Jag skulle bli glad om du ville publicera receptet på den? 🙂
Slutligen: tack för en jättehärlig och inspirerande blogg!
Ugnen är fantastisk i restaurangkök används den hela tiden, man ger stekyta på panna eller grillen för att sedan färdigställa rätten i ugnen. Och rätter som man kan laga helt klart i ugnen är fantastiska som din rätt här t,ex.
Härlig blogg du har med fina bilder.
Vad gott det ser ut !!!
Hej!
Hittade äntligen en jättefin matblogg! Så glad jag blev! Vilka fantastiska bilder du har.
Älskar att baka och laga mat så det ska bli så skoj att prova dina recept!
(Grattis till bebisen!)
Det jag fastnade för idag var den fina skeden på bilden 🙂
Mums vad gott!
Tack före receptet. Modifierade lite efter vad som fanns hemma. För första gången hörde jag min man säga att fisk var gott, och han tog om flera gånger.
Åh vilket härligt recept. Bra tips med att använda syltlök – det måste jag prova.
Gott goot gott!
[…] Inte illa alls. Kombinerade tv-tittandet med lite matlagning, en ny rätt jag hittat recept med fisk i ugn som jag sedan gjorde om lite utifrån kylskåpets innehåll. Plättlätt och […]
Hej !
Den enda ingrediensen jag har är Worchestersause.Kross.tomat,creme Fr.paprikapulver. men jag kör den
Tack för tipset.
Var det här ett skämt?
Det var bland det otäckaste jag ätit.
Ta bort det från internet innan någon annan stackare
råkar laga det här!
We’re a bunch of volunteers and starting a
new scheme in our community. Your web site provided us with useful info to work on. You
have performed a formidable task and our entire group will likely
be grateful to you.
eUWy2C Muchos Gracias for your post.Really looking forward to read more. Really Great.
Link exchange is nothing else except it is just placing the other person as webpage link on your page at suitable place and other person will also do same in favor of you.
Perfect piece of work you have done, this site is really cool with superb info.
My brother suggested I might like this website. He was entirely right. This post actually made my day. You cann at imagine just how much time I had spent for this information! Thanks!
Yeah bookmaking this wasn at a bad decision great post!.
Just added your weblog to my list of price reading blogs
Terrific work! This is the type of information that are supposed to be shared across the web. Disgrace on Google for not positioning this post higher! Come on over and visit my web site. Thanks =)
… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/fik-i-ugn/ […]
… [Trackback]
[…] There you will find 7475 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/fik-i-ugn/ […]
… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/fik-i-ugn/ […]
… [Trackback]
[…] Read More: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/fik-i-ugn/ […]
… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/fik-i-ugn/ […]
… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/fik-i-ugn/ […]
… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/fik-i-ugn/ […]
… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/fik-i-ugn/ […]
… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/fik-i-ugn/ […]
… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/fik-i-ugn/ […]
… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/fik-i-ugn/ […]
… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/fik-i-ugn/ […]
… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/fik-i-ugn/ […]
ccn2785xdnwdc5bwedsj4wsndb
[…]below youll discover the link to some websites that we assume you ought to visit[…]
… [Trackback]
[…] Read More: http://www.linneasskafferi.se/2011/02/fik-i-ugn/ […]
xcn5bsn5bvtb7sdn5cnvbttecc
[…]that is the finish of this report. Right here you will locate some web-sites that we believe you will enjoy, just click the hyperlinks over[…]
Title
[…]Wonderful story, reckoned we could combine several unrelated data, nonetheless really really worth taking a look, whoa did one find out about Mid East has got more problerms too […]