Rabarber och jordgubbspaj till mor

 

 
Här bara rusar dagarna förbi, rätt som det är har vi måndag morgon och en ny vecka står för dörren. Helgen har vi spenderat genom att fira våra mammor. Dels för att söndagen var ju den dag på året vi får bry oss om våra mammor lite extra (något vi borde göra varje dag!) men också för att min kära mor har fått för sig att i slutet av maj är ett bra tillfälle att fylla år på. Så allt som oftast faller hennes födelsedagsfirande samman med mors dag.
Lördagskvällen spenderades därför hemma hos lilla mamma. Pappa stod för maten och jag för desserten.
 

 
Just nu finns det inget som är så i säsong som rabarbern, vi har tre fina plantor i vår trädgård och dom växer verkligen som ogräs. Det är en evighetsväxt tror jag, för hur mycket man än tar kommer det hela tiden nya små späda stjälkar. Helt underbart om ni frågar mig!
Men när man har ätit de där första rabarberpajerna på våren så tröttnar jag lite. Rabarber smakar ju mest rabarber och det är inget fel med det, men jag tröttnar liksom lite. Så den här gången ville jag piffa upp det hela lite. Som inspiration till pajen hade jag mammas urgoda marinerade jordgubbar som hon brukar servera till just rabarberpaj. Men här fick de dyka i och ge massor av härlig smak till hela pajen istället.
 

 
Rabarber och jordgubbspaj med ingefära, lime och honung:
Fyllning:
3 stjälkar rabarber
1/2 L jordgubbar (frysta eller färska)
1 cm färsk ingefära
2 msk flytande honung
saft från 1 lime
äkta vaniljpulver
Pajskal:
150 g smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
2 tsk bakpulver
 
Skär rabarbern i slantar och dela jordgubbarna. Lägg dem i en kastrull. Skala och finriv ingefäran och blanda i den tillsammans med honungen. Värm allt på medelvärme tills rabarbern börjar mjukna. Rör inte allt för mycket, de skall fortfarande behålla formen. Tillsätt limesaften och en knivsudd äkta vanilj. Ha upp frukten i en pajform, eller som jag gjort här: i portionsformar.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt socker och rör tills det löst sig något. Tag kastrullen från plattan och ha i mjöl, havregryn och bakpulver. Det skall bli en smulig massa.
Toppa med pajdegen, ringla lite honung över och grädda i 180 grader i cirka 20 minuter för portionspajerna och cirka 30 minuter för en stor paj.
Servera rårörd vaniljsås eller en stor kula äkta vaniljglass till.
Jag fick ut 7 portionspajer av detta recept, men det är ju helt beroende på hur stora formar man har.
 
Hur firade ni mors dag?
 
Bilder: Linnéa Seidel

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emelie
13 år sedan

Gott!

Sebastian
13 år sedan

Mums!

Delikata Recept
13 år sedan

Rabarber och jordgubbar är så gott tillsammans! Ser riktigt gott ut!

Johanna
13 år sedan

jättesöta! ser så goda ut 🙂 själv totade jag ihop en vårig morsdagstårta i present 🙂
såg ut så här: http://joannasbakery.blogspot.com
ha det bra!

Stephanie
13 år sedan

Ser hur gott ut som helst!
Jag har också precis lagt in ett rabarberrecept på min matblogg, kolla gärna in det också 🙂
http://mskafferi.blogg.se/2011/may/utkast-maj-29-2011.html

Emma
13 år sedan

Ser riktigt gott ut. Jordgubb och rabarberpaj har länge varit en sommarfavvo hos mig, men jag har aldrig provat med ingefära. Får prova den i helgen.

Lisa
13 år sedan

Har kikat igenom en hel del här nu på din blogg. Och oj tjena vad fin och underbar den är. Du är verkligen duktig! Jag får så mycket inspiration:)

Superkokken
13 år sedan

mmm.. jordbær :))))
hva synes du om mitt forslag da?? http://www.superkokken.no/jordbaer-med-sitron-er-tingen/907

Linas blogg - Mat & Foto
13 år sedan

Mums va gott! Jag älskar verkligen rabarber, ska försöka få tag på såna lite mindre formar, tycker de är så fint att servera på de viset =)

Mårtenssons kök
13 år sedan

Visst är det så att man tröttnar efter ett tag, gör man nästan med allt:) Då verkar det som en ypperlig idé att slänga ner lite marinerade jordgubbar – mums!

Linda_-Cupcakesfluffan
13 år sedan

Låter allt himla gott 🙂

Sara
13 år sedan

Hej!
Vilka fina matbilder du tar!
Vad har du för tips, hur får du själva maten tydlig och bakgrunden suddig?

katarina
13 år sedan

oh! alltså.. det är ngt särskilt med rabarber. Kanske för att säsongen är så kort… och att det känns som att det leder oss rakt in i våren/försommaren… Underbart recept. Måste jag definitivt prova!!

Alexandra - kärlek på tallrik
13 år sedan

åh så gott! Finns det någon somrigare kombination än rabarber och jordgubb? Och jag tycker det är SÅ sött med portionspajer i fina formar 😉

Linnéa i USA
13 år sedan

Jag älskar dina recept och jag saknar alla fikastunder och kafferep hemma i sverige. Det här ser helt fantastiskt ut!

Jessica
13 år sedan

Vilken härlig blogg du har 🙂 Många goda recept 😀

ROXANNA - KAMP EFTER CANCERN
13 år sedan

underbart gott ser det ut av vara..

swimzy
13 år sedan

Heihei! Høres kjempegodt ut:)
Jeg har selv brukt rabarbra i oppskriften jeg la ut på bloggen min idag, jeg har også matblogg 🙂
Klem fra swimzy`s matblogg

Maja
13 år sedan

Min 7-årige son firade mig med ett egentillverkat morsdags-kort 🙂

karin - trattoria
13 år sedan

vilka fina små pajer!

Matglad
13 år sedan

Brukar köra en pajvariant med rabarber, ingefära och kokos men jag måste verkligen prova en med lime- och honungsinslagen! Verkar ju supergott. Verkligen vacker blogg du har förresten 🙂

Hedda
13 år sedan

Mmm, min faster brukar göra en tarte med rabarber och jordgubbar på sommaren och det är ju den ljuvligaste smakkombination man kan tänka sig;)
Själv bakade jag en sommrig prinsesstårta till min mamma, bilder och recept finns på min sötsaksblogg
http//:heddassweettooth.com

malin/lokalresan
13 år sedan

Åh, gott med jordgubbar i rabarberpajen!

Linda
13 år sedan

Oh my god! Denna paj var himmelsk – som många andra av dina recept!
Jag gjorde den idag som Nationaldagspaj! Änvände dinkelmjöl istället och det blev sååå gott!!
Tack för dina fina blogg! 😀

Alina
13 år sedan

Hej! Superbra recept! Hur stora är dina portionsformar i diameter? Tacksam för svar!

evelina
13 år sedan

Hej! undrar vart du har köpt dina portionsformar? är ute efter såna i olika färger nämligen! tack!

Emma P
13 år sedan

Testade den igår som avslutning på vår grillmiddag. Väldigt god och dessutom mycket enkel. Dessutom var degen suverän, kommer definitivt göra den igen, eventuellt med annan fyllning också…

minecraft games
9 år sedan

I all the time used to study paragraph in news papers but now as I am a user of internet therefore from now
I am using net for posts, thanks to web.

slots tips
9 år sedan

r8ADzo There is perceptibly a bundle to realize about this. I consider you made some good points in features also.

trackback
9 år sedan
trackback
9 år sedan

… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2011/05/rabarber-och-jordgubbspaj-till-mor/ […]

trackback
9 år sedan
trackback
9 år sedan
trackback
9 år sedan

ccn2785xdnwdc5bwedsj4wsndb
[…]we came across a cool web-site that you simply could love. Take a appear if you want[…]

trackback
9 år sedan

… [Trackback]
[…] Read More Infos here: http://www.linneasskafferi.se/2011/05/rabarber-och-jordgubbspaj-till-mor/ […]

trackback
9 år sedan
trackback
9 år sedan

3nvb54wnxd5cbvbecnv5ev75bc
[…]the time to read or stop by the content or internet sites we have linked to below the[…]

trackback
9 år sedan

… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2011/05/rabarber-och-jordgubbspaj-till-mor/ […]

Jordgubbssmoothie

Nästa inlägg

Jordgubbssmoothie

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x