linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Annons

Coleslaw

 

Det absolut bästa med att laga mat på grillen är alla de röror och tillbehör man så passande kan ha till. Jag vet inte hur det är hos er men allt som oftast när jag har tagit av allt gott som finns, ja då ser min tallrik ut att tillhöra en skogshuggare modell större. Man tänker att idag skall jag inte äta mig sådär övermätt, men utan att man har en aning om hur det går till sitter man där med en tallrik som svämmar över av alla tänkbara smaskigheter.
Men det är kanske på grund av att sommaren är så kort här i Sverige och lika så den riktiga grillsäsongen, därför passar man på att pressa grillandet till det yttersta. Äta så mycket som möjligt under de få sommarmånaderna.

 

Idag tänkte jag bjuda er på ännu ett gott tillbehör, ett som passar perfekt till saftiga hamburgare eller varför inte ett par riktigt fina korvar. Det är en variant på coleslaw, fast med svenska råvaror och smaker. Den färska kålen är så mild och fin i smaken och passar ypperligt att göra denna röra på. Men för att få lite mer djup och sting i smaken tillsatte jag pepparrot och rädisor. Behöver jag ens säga att det är en av denna sommars favoriter!

Coleslaw-på svenskt vis:
2 dl gräddfil
3 msk majonnäs
1 msk olja
ca 2 tsk pepparrot
örtsalt & svartpeppar
1/4 vitkålshuvud
3 morötter
10 rädisor
gräslök

 

Blanda gräddfil, majonnäs, olja, riven pepparrot, salt och peppar i en bunke. Hacka vitkålen fint, skala och riv morötterna. Ha i detta och rör om. Låt gärna stå ett par timmar i kylen. Innan servering, tvätta och skiva rädisorna tunt, blanda i dem och toppa med lite finhackad gräslök.

Ett perfekt sätt att använda de underbara svenska råvaror som nu finns i överflöd.

 

Vilken är din favorit bland alla tillbehör man kan ha till grillat?

 

Bild: Sebastian Niemi-Carlsson

Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

  1. casino bonus

    6bz1jw Usually I do not learn article on blogs, but I wish to say that this write-up very pressured me to take a look at and do so! Your writing style has been amazed me. Thank you, very nice article.

  2. no deposit casino

    uT7lKM Thank you for another fantastic article. Where else could anybody get that type of information in such an ideal way of writing? I have a presentation next week, and I am on the look for such info.

  3. Enkel lättlagad mat

    Ahh detta är så gott och så enkelt att laga. Helt klart min favorit. Jag gillar också att steka vitkål med sambal (det ska vara starkt) och creme fraiche… Jättegott!

    ps dina bilder är helt kanon…

    Receptidag.se är en receptsamling med Enkel lättlagad mat…

  4. Mikaela

    Hej Linnéa!
    Tänkte bara säga tack för en underbar bok med massvis av inspiration. Jag älskar att baka och laga mat och ägnar gladeligen varje ledig stund i köket! Din bok klickade jag hem i söndags och den pryder nu mitt köksbok full med briljanta recept och om inte annat så inspiration till egna idéer! Ville bara skänka ett stort tack för en så fin gottisbok och så håller jag tummarna för att se fler böcker i min bokhylla skrivna av dig =)

    Kram
    Mikaela

  5. Alexandra - kärlek på tallrik

    Coleslaw är en sådan där sak som jag inte alls gillade när jag smakade första gången men som jag nu älskar! Visserligen kan det ju ha att göra med kvalitén på coleslawen, den första kanske inte var något att ha, men hur som helst tycker jag nu att det är supersmarrigt! Ska nog prova att göra det själv någon dag =)

  6. Barnens Hjältar

    Coleslaw är definitivt en favorit, sen gillar jag rostad färskpotatis (dela på mitten, flingsalt och olja, sen i ugnen). Man kan garnera, smaksätta potatisen med det man tycker är gott 🙂

Annons