Coleslaw

 

Det absolut bästa med att laga mat på grillen är alla de röror och tillbehör man så passande kan ha till. Jag vet inte hur det är hos er men allt som oftast när jag har tagit av allt gott som finns, ja då ser min tallrik ut att tillhöra en skogshuggare modell större. Man tänker att idag skall jag inte äta mig sådär övermätt, men utan att man har en aning om hur det går till sitter man där med en tallrik som svämmar över av alla tänkbara smaskigheter.
Men det är kanske på grund av att sommaren är så kort här i Sverige och lika så den riktiga grillsäsongen, därför passar man på att pressa grillandet till det yttersta. Äta så mycket som möjligt under de få sommarmånaderna.

 

Idag tänkte jag bjuda er på ännu ett gott tillbehör, ett som passar perfekt till saftiga hamburgare eller varför inte ett par riktigt fina korvar. Det är en variant på coleslaw, fast med svenska råvaror och smaker. Den färska kålen är så mild och fin i smaken och passar ypperligt att göra denna röra på. Men för att få lite mer djup och sting i smaken tillsatte jag pepparrot och rädisor. Behöver jag ens säga att det är en av denna sommars favoriter!

Coleslaw-på svenskt vis:
2 dl gräddfil
3 msk majonnäs
1 msk olja
ca 2 tsk pepparrot
örtsalt & svartpeppar
1/4 vitkålshuvud
3 morötter
10 rädisor
gräslök

 

Blanda gräddfil, majonnäs, olja, riven pepparrot, salt och peppar i en bunke. Hacka vitkålen fint, skala och riv morötterna. Ha i detta och rör om. Låt gärna stå ett par timmar i kylen. Innan servering, tvätta och skiva rädisorna tunt, blanda i dem och toppa med lite finhackad gräslök.

Ett perfekt sätt att använda de underbara svenska råvaror som nu finns i överflöd.

 

Vilken är din favorit bland alla tillbehör man kan ha till grillat?

 

Bild: Sebastian Niemi-Carlsson

Annons
Annons