Baka för bröstcancer 2011

 

Vi har nu tagit klivet in i oktober månad, den månad då vi uppmärksammar kampen mot bröstcancer lite extra mycket. Rosa Bandet-kampanjen drar nu igång inte bara i Sverige utan i hela världen. En av anledningarna till att jag väljer att starta en insamling till förmån för cancerfonden är som jag skrev förra året:

”En vårdag för snart åtta år sedan satt jag och min lillasyster på kökssoffan i mamma och pappas kök. Vi fikade och det serverades wienerbröd med pekannötter, sådana som de bakar på mataffären ni vet. Den här dagen för snart sju år sedan berättade min mamma att hon hittat en knöl i sitt bröst och det visat sig vara cancer.  Det var en mycket liten knöl, men storleken har ingen betydelse, är det cancer så är det cancer. Jag tror min lillasyster brast i gråt och jag försvann in på toaletten, mest för att jag inte visste hur jag skulle reagera. Vem har förberett sig på att någonsin höra sin egen mamma säga: Jag har cancer?
Den första människa jag berättade detta för var Anna-Lena, vi sjöng ihop i samma kör och hon hade något år tidigare drabbats av samma sjukdom. Jag kände att var det någon som skulle förstå och som kunde berätta för mig hur jag skulle reagera och tackla denna sjukdom så var det hon.
Jag minns att Anna-Lena la armarna om mig och sa att allt skulle ordna sig, det skulle bli en tuff tid men mamma skulle bli frisk, se mig och min syster och så småningom sina barnbarn växa upp.

Några år senare, jag tror det var den sommarens absolut varmaste dag, sitter vi en kyrka full till brädden med människor klädda i “valfri klädsel”. Men såg man till allas ansikten var klädseln densamma, sorg.
Anna-Lena fick aldrig se sina söner växa upp och bli vuxna, hon fick aldrig flytta in i de hus de precis köpt eller åter igen se sommaren förvandlas till höst.

Tack vare all forskning som sker kring denna sjukdom kunde de väldigt tidigt upptäcka att min mammas cancer spridit sig och hon kunde få rätt behandling.”

I år hoppas jag att jag kan bidra med ännu mer än förra året och startar därför  utmaningen baka för bröstcancer. Upplägget är enkelt och enligt följande:

  • Baka något och ta en bild på detta.
  • Blogga om receptet och bilden på din blogg (självklart får du gärna skriva om utmaningen och för smidighetens skull har jag förberett en kodsnutt du kan använda för att få emblemet ovan och samtidigt länka till det här inlägget. Se nedan)
  • Skicka bilden till mig. Skriv med länken till inlägget på din blogg.
  • Skänk gärna 50 kronor i min Rosa Bandet-insamling.
  • Mot slutet av månaden kommer jag lägga upp alla fantastiska bilder med länk tillbaka till din blogg och receptet. Har du ingen blogg men vill vara med och bidra ändå, går det självklart bra att skicka in bild och recept i alla fall.
  • Vill du inte delta i utmaningen går det utmärkt att bara skänka en slant ändå. Insamlingen ser du i högerspalten en bit ner.

Jag ser fram emot alla era fantastiska bilder och en givande insamling!

Kodsnutten du kan använda för att få emblemet ovan och med det länka till det här inlägget:

<a href=”http://www.linneasskafferi.se/2011/10/baka-for-brostcancer-2011/” title=”Baka för bröstcancer”><img src=”http://www.linneasskafferi.se/baka_for_brostcancer.png” alt=”Baka för bröstcancer, hos Linnéas Skafferi” /></a>

 

Annons
Annons