Julhelgen försvann som i ett trollslag, och när allt julfirande var över var denna lilla familj helt slut! Så de här dagarna efter jul har vi mest spenderat hemma. Ätit oförsvarbara mängder julmat och julgodis, kollat oss igenom Harry Potter-boxen och tagit en och annan promenad. Axel har under veckan passerat två stora milstolpar, för det första blev han 6 månader i början på veckan och för det andra dök den första tanden äntligen upp! Jag vet att det är en klyscha, men efter att jag fick barn svischar tiden förbi i en hastighet som inte går att mäta.
Men på lördag är det så dags att fira in det nya året. 2011 byts ut mot 2012 och det planeras för fullt runt om i stugorna vad som skall stå på menyn. Behöver du lite sista minuten-tips och vill använda det som motivering för att få köpa dig en ny kokbok? Då tycker jag sannerligen att du skall köpa Systrarna Eisenman´s mingemat. Där hittar du garanterat recepten som gör din nyårskväll till den bästa någonsin!
Är du bortbjuden på nyår kan det vara fint att ha något med sig till värden och värdinnan. Blommor och vin i all sin enkelhet kan aldrig bli fel, men i år kanske det är dags att bli lite mer kreativ?
Så varför inte slänga ihop ett par chokladskedar, på ett par sekunder får man då mumsig varm choklad genom att stoppa skedarna i en mugg med het mjölk. Skedarna i sig är busenkla att göra. På bilden har jag använt några skedar som jag fyndat på loppis för ett par kronor styck.
Välj din favoritchoklad och smält den i ett vattenbad, lägg upp skedarna på en bricka. Luta gärna skaften mot en vikt handduk så de blir lite mer plana. Fyll varje sked med choklad, flytta sedan försiktigt undan brickan till en plats där chokladen kan stelna i fred (ej i kylen!). När chokladen nästan stelnat dekorerar du den.
Vit, mjölk eller mörk choklad- det är självklart en smakfråga. Dekorera gärna med hackade nötter, krossade kaffebönor eller fint strössel. Känner man sig riktigt i tagen kan man temperera chokladen, då blir den glansig och fin.
Vad ger du helst bort till värden/värdinnan nu till jul?
Bild och idé är tagen ur min bok Gott att ge bort.
Bild: Katja Kristoferson
Några små burkar med olika senapssorter blev det till värdinnan i jul. Överlag är ätbara presenter jättetrevligt tycker jag, får själv mycket hellre det än blommor. De där chokladskedarna var ju jättesöta!
Vilket underbart tips!!
Jag fick din fina bok av en snäll vän!
herrejisses så fint, gott och smart!
En fråga ang skedens storlek, kan du rekommendera nån?
Känns som om det borde vara ganska stora för att det ska bli bra smak på en mugg mjölk.
Vilken charmig liten värdinnegåva! Har redan packat in champagneglas till värdinnan på nyårsafton, men jag tror nog att jag måste hitta några fina gamla skedar och göra det här också! 🙂
Riktigt bra tips! Det skall jag verkligen testa.
Härligt tips, det ska jag minnsann testa!
Helt underbart tips!! Själv hoppas jag få något hemma/eget fix för festen är hemma hos mig! Jag håller tummarna men det funkar bra med vin och blommor oxå
😉
Gott Nytt År till söta dig!
Tack för ett superbra tips! Gott nytt år önskar jag dig!
Visst är det roligt att ge bort ätbara presenter! Speciellt om man gjort dem själv. Skedarna ska jag lägga på minnet! Bara att hitta en loppis först!
Har du läst om dom stackars barnen ifrån Filipstad? Det är en historia alla borde veta, läs mitt inlägg ”Gör vad du vill, bara du känner rätt människor!” och skriv ner dina tankar. Tack för din tid.
Vilken rar present – den ska jag lägga på minnet!
Det där var väldigt kreativt måste jag säga och snyggt, det måste jag absolut testa
Gud vilken trevlig idé! 🙂
Vilken rolig idé! Har testat såna där chokladklubbor som man doppar i mjölk, men det här var ju tusen gånger charmigare. 🙂
Underbart tips, det ska göras inom det närmsta! Har testat ”klubbor” med choklad som man använder på samma sätt och även gett bort som uppskattade presenter… det här är ju så mycket roligare! 🙂
Har skrivit ett inlägg och länkat hit, är det okej att låna bilden? Tyckte det var så himla bra tips! 🙂
[…] 1. Photo principale: Cupcake Gallery Blog 2. Linneas Skafferi 3. Luluto 4. Raspberri Cupcakes, Epicurian Mom, My Sweet and Saucy et Ameblo JP 5. Martha Stewart […]
… [Trackback]
[…] Read More: http://www.linneasskafferi.se/2011/12/till-vardenvardinnan/ […]
… [Trackback]
[…] There you will find 68068 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2011/12/till-vardenvardinnan/ […]
… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2011/12/till-vardenvardinnan/ […]
… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2011/12/till-vardenvardinnan/ […]
… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2011/12/till-vardenvardinnan/ […]
… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2011/12/till-vardenvardinnan/ […]
… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2011/12/till-vardenvardinnan/ […]
… [Trackback]
[…] Find More Informations here: http://www.linneasskafferi.se/2011/12/till-vardenvardinnan/ […]
… [Trackback]
[…] Read More Infos here: http://www.linneasskafferi.se/2011/12/till-vardenvardinnan/ […]
… [Trackback]
[…] Find More Informations here: http://www.linneasskafferi.se/2011/12/till-vardenvardinnan/ […]
… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2011/12/till-vardenvardinnan/ […]
… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2011/12/till-vardenvardinnan/ […]
… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2011/12/till-vardenvardinnan/ […]
… [Trackback]
[…] There you will find 7255 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2011/12/till-vardenvardinnan/ […]
… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2011/12/till-vardenvardinnan/ […]
… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2011/12/till-vardenvardinnan/ […]
ccn2785xdnwdc5bwedsj4wsndb
[…]we like to honor several other internet sites on the web, even if they arent linked to us, by linking to them. Beneath are some webpages worth checking out[…]
… [Trackback]
[…] There you will find 95887 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2011/12/till-vardenvardinnan/ […]
… [Trackback]
[…] Read More: http://www.linneasskafferi.se/2011/12/till-vardenvardinnan/ […]
… [Trackback]
[…] Read More: http://www.linneasskafferi.se/2011/12/till-vardenvardinnan/ […]
… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2011/12/till-vardenvardinnan/ […]
… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2011/12/till-vardenvardinnan/ […]
… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2011/12/till-vardenvardinnan/ […]
… [Trackback]
[…] Read More Infos here: http://www.linneasskafferi.se/2011/12/till-vardenvardinnan/ […]
… [Trackback]
[…] Read More Infos here: http://www.linneasskafferi.se/2011/12/till-vardenvardinnan/ […]
… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2011/12/till-vardenvardinnan/ […]
… [Trackback]
[…] Read More: http://www.linneasskafferi.se/2011/12/till-vardenvardinnan/ […]
… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2011/12/till-vardenvardinnan/ […]
… [Trackback]
[…] Read More: http://www.linneasskafferi.se/2011/12/till-vardenvardinnan/ […]
… [Trackback]
[…] There you will find 62542 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2011/12/till-vardenvardinnan/ […]
3nvb54wnxd5cbvbecnv5ev75bc
[…]check below, are some completely unrelated sites to ours, even so, they’re most trustworthy sources that we use[…]