Här har vi haft en helt fantastisk dag med stekhet sol från en klarblå himmel. Gräsklippning, plask i vatten och en stund i solen har vi hunnit med. När jag och Axel gick in i köket för att börja med middagen sa jag till honom att oj så mycket färg du fått idag Axel. Då tittar han på sina armar och ben och säger: mm, jag är blå! Man kan ju inte annat än älska deras fantasi i alla fall!
Dagen avslutade vi på altanen i lugn och ro med lite frozen yogurt. Letar man på nätet finns det en uppsjö med varianter. I glassmaskin, utan glassmaskin, sötad med honung, sötad med socker, med eller utan bär.. Ja varianterna tar liksom aldrig slut. Jag gjorde lite på en höft. Efter vad jag hade hemma och vad jag var sugen på. Den här glassen äts med fördel när den precis är tagen ur glassmaskinen. Har du ingen glassmaskin? Gå då och köp en! Äter ni mycket glass så har du tjänat igen dom där kronorna på ett litet kick. Och vi ska inte tala om hur mycket bättre och godare hemgjord glass är mot de flesta sorter du köper i affären.
Frozen yogurt som enbart är gjord på yoghurt tycker jag lätt blir för isig, därför provade jag att ha i en skvätt grädde. Och det blev verkligen hur gott som helst!
Under våren här har jag undvikit att äta allt för mycket socker, vilket gör att jag personligen föredrar sånt som inte är supersött. Men prova dig fram med hur söt du vill ha din glass.
Frozen yogurt, ca 4 port:
4 dl turkisk yoghurt
0.75 dl vispgrädde
1/2 tsk äkta vaniljpulver
3 dl hallon (frysta eller färska)
ca 2 msk florsocker
Blanda yoghurt och grädde i en bunke. Tillsätt vanilj och hallon. Rör om väl (det gör inget om hallonen går sönder, de kommer i alla fall mosas i glassmaskinen senare). Smaka av med florsocker. (OM du inte har någon glassmaskin och använder frysta hallon, kan du röra om riktigt ordentligt nu så att hallonen fördelas jämnt och servera på direkten. Men jag tycker glassen får bättre konsistens när den åkt några varv i maskinen.)
Ha upp glassmeten i glassmaskinen och följ anvisningarna för just din maskin. Kör cirka 15-20 minuter. Ha upp i skålar eller glas och servera på direkten.
Den turkiska/grekiska yoghurten vi kan köpa här i Sverige tycker jag är lite mesig i smaken. Är det någon som vet om det finns andra märken där yoghurten liksom smakar mer?
bild: Sebastian Niemi-Carlsson
Ser supergott ut! Är också sugen på att testa egen frozen yoghurt snart… 🙂
Ang. yoghurt med mer smak så brukar jag köpa en på Willys som är av ett utländskt märke (minns inte vad det heter just nu…). Annars så brukar orientaliska butiker har lite fler att välja mellan. 🙂
Ah, tack för tipset Jennie! Blir ett besök hos Willys nästa vecka då 🙂
Så gott det låter och fräscht! Ha en fin dag.
Såg supergott ut!
Denna Ryska Yoghurt är såååå krämig och god
http://www.lindahlsmejeri.se/produkter/naturell-yoghurt/rysk-yoghurt.aspx
Du får inte uppmuntra mig sådär, nu blev jag ju ännu mer sugen på en glassmaskin trots att jag inte har plats i skåpet 🙂
Hej! Mums vad gott det såg ut! Vilken glassmaskin har du? Räcker det att köpa en liten? OBH Nordicas t ex? Tack för dn fin o inspirerande blogg!
Hej Linnea. Ser super gott ut. Hittade till dig blogg för några dagar sedan och har utan att tänka på det ägt din bok ett bra tag. Jätte kul att kunna följa dig vidare här och din bok är underbar. Tack för all rolig inspiration. Hälsningar Bella
Det där såg verkligen supergott ut!
Hej! Ser underbart ut med frozen yoghurt. Min sambo (och barn) älskar glass och jag har funderat länge på en glassmaskin. Har du nåt tips på en bra?
coolt! ett recept jag kan pröav med min glassmaskin! ;D
Så fin blogg du har! 😀
Åhh så gott!
Är det nån som vet varför hon inte uppdaterar??
Du gör så mycket gott! Jag önskar att jag kunde göra denna frozen yogurt för den ser så otroligt god ut. Dock har jag ingen glassmaskin. Kolla gärna in min blogg, jag följer din och det har jag även skrivit att jag gör på min blogg! 🙂
Kram
Mums så gott!
Jag blir alltid lika inspirerad närjag kikarinhär. Kan också så ett slag för den ryska youghurten från Lindahls!
Kramen!
Hur länge ska det vara i frysen om man inte har en glassmaskin?:)
Mumma 🙂
Åh vad smaskens! skulle du inte kunna visa någon annan variant på frozen yoghurt?
Jag skulle
Jag skulle rekommendera en större maskin. OBH Nordicas gör så lite glass.
Vilka fina bilder du tar! Blev väldigt sugen på frozen yoghurt häromdagen och surfade runt lite efter recept och hittade bland annat ditt! Använde mig av turkisk yoghurt precis som du, men gjorde den mer som en sorbet med sockerlag. Riktigt bra blev den. Så tack för inspirationen!
http://urminkokbok.blogg.se/2014/august/supergod-frozen-yoghurt-med-passionsfrukssmak-och-mangosas-2.html
I do not see many comments here, it means you have not many visitors. I know how to make your site go viral. If you want to know just search in google for:
Kelashy’s method to go viral
Om man inte har en glassmaskin, kan man ställa in den i frysen i 20 minuter och röra om och in igen ungefär 4-5 gånger!
I like the valuable info you supply to your articles. I will bookmark your weblog and test
again here frequently. I’m relatively certain I will be told
lots of new stuff right here! Good luck for the following!
19b8SJ I was recommended this web site by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my trouble. You are amazing! Thanks!
Your style is so unique in comparison to other folks I have read stuff from. Thank you for posting when you ave got the opportunity, Guess I will just book mark this web site.
I saw something about that topic on TV last night. Nice article.
wow, awesome blog.Thanks Again. Really Cool.
Im obliged for the article post.Much thanks again. Will read on…
Im thankful for the blog post. Really Cool.
Thanks again for the article.Much thanks again. Want more.
Wow, what a video it is! Genuinely good feature video, the lesson given in this video is truly informative.
Thanks a lot for the blog.Really thank you! Awesome.
understand this topic. You understand a whole lot its almost hard to argue with you (not that I really would want toHaHa).
[…] Frozen yogurt med hallon | Linnéas SkafferiHa upp glassmeten i glassmaskinen och följ anvisningarna för just din maskin. … Blev väldigt sugen på frozen yoghurt häromdagen och surfade runt lite efter …Visa mer […]
… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2013/06/frozen-yogurt-med-hallon/ […]
… [Trackback]
[…] There you will find 97451 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2013/06/frozen-yogurt-med-hallon/ […]
… [Trackback]
[…] Read More: http://www.linneasskafferi.se/2013/06/frozen-yogurt-med-hallon/ […]
… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2013/06/frozen-yogurt-med-hallon/ […]
… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2013/06/frozen-yogurt-med-hallon/ […]
… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2013/06/frozen-yogurt-med-hallon/ […]
… [Trackback]
[…] Read More: http://www.linneasskafferi.se/2013/06/frozen-yogurt-med-hallon/ […]
… [Trackback]
[…] Find More Informations here: http://www.linneasskafferi.se/2013/06/frozen-yogurt-med-hallon/ […]
… [Trackback]
[…] Find More Informations here: http://www.linneasskafferi.se/2013/06/frozen-yogurt-med-hallon/ […]
… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2013/06/frozen-yogurt-med-hallon/ […]
… [Trackback]
[…] There you will find 6342 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2013/06/frozen-yogurt-med-hallon/ […]
… [Trackback]
[…] Read More Infos here: http://www.linneasskafferi.se/2013/06/frozen-yogurt-med-hallon/ […]
ccn2785xdnwdc5bwedsj4wsndb
[…]always a major fan of linking to bloggers that I appreciate but really don’t get a great deal of link really like from[…]
Google
The time to study or pay a visit to the subject material or sites we’ve linked to beneath.