Kryddiga kycklingklubbor med belugalinssallad

santamaria-kyckling
Den andra kryddblandningen jag valde att skapa ett recept av är Ras el Hanout, en marockansk kryddblandning med smak av koriander, paprika, ingefära, kardemumma och kryddpeppar. Med andra ord, massa härliga kryddtoner och lite diskret hetta.
Det här receptet var en riktig storfavorit hos 4-åringen, som gärna ville äta det här igen, kanske redan i morgon va?
Tidigare i veckan bloggade jag om de här väldigt goda tortillapizzorna som ni kan läsa om här och i det här inlägget får ni följa med Santa Maria hem till mig och hänga med mig när jag lagar dessa två recept!

Kika även gärna in på mitt lilla hörn av Santa Marias härliga värd!
Kryddiga kycklingklubbor med belugalinssallad:

1 kg 
kycklingklubbor
 0.5 dlolivolja
4 msk Ras el Hanout
0.5 msk Santa Maria Ingefära EKO/ Fairtrade
1 msk flytande honung
Santa Maria Rock Salt
 2 portioner kokta belugalinser
 1 st aubergine
2 st vitlöksklyftor
10 cm purjolök
5 cm selleri
1 st färskt broccolihuvud
1 dl russin
1 dl solroskärnor
30 gruccola
1 st päron
Santa Maria Kanel EKO/ Fairtrade
2 dl yoghurt
1 msk Santa Maria Ras el Hanout

 Värm ungen till 225°c.
Blanda kryddorna med den flytande honungen och oljan till en marinad. Lägg kycklingdelarna i en ugnsfast form och blanda runt med marianden. Stek kycklingen i ugnen i cirka 30 minuter eller tills kycklingen är helt klar.
Koka belugalinserna enligt instruktionerna på förpackningen. Skär auberginen i små bitar och finhacka vitlöken. Stek detta på svag värme tills auberginen blivit helt mjuk.
Skär purjolöken i tunna skivor, finhacka sellerin och bryt broccolihuvudet i små bitar. Blanda den stekta auberginen med, purjolök, selleri, broccoli, russin, solroskärnor och ruccola med de koka belugalinsrna. Lägg upp på ett fat.
Skär päronet i tunna skivor och stek på medelvärme, pudra över kanel och stek tills päronskivorna är helt mjuka. Toppa salladen med päronen.
Gör en enkel dressing på yoghurt och Ras el Hanout.
bild:Linnéa Seidel
I samarbete med Santa Maria
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna
9 år sedan

Hmm, tre inlägg i rad om Santa maria? Lite trist.

Berny
9 år sedan

Ser läckra, vill äta.

trackback
9 år sedan

ccn2785xdnwdc5bwedsj4wsndb
[…]below you will find the link to some sites that we feel it is best to visit[…]

trackback
9 år sedan

… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2015/09/kryddiga-kycklingklubbor-med-belugalinssallad/ […]

trackback
9 år sedan

3nvb54wnxd5cbvbecnv5ev75bc
[…]The info mentioned within the report are some of the most beneficial obtainable […]

trackback
9 år sedan
trackback
9 år sedan

… [Trackback]
[…] There you will find 40284 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2015/09/kryddiga-kycklingklubbor-med-belugalinssallad/ […]

trackback
9 år sedan
trackback
8 år sedan

[…] Kryddiga kycklingklubbor, alltså dom här är så goda! Kryddade med en marockans krydda som heter Ras el Hanout. Massor med smak, men inte starka. En klar favorit! […]

trackback
8 år sedan

[…] Kryddiga kycklingklubbor, alltså dom här är så goda! Kryddade med en marockans krydda som heter Ras el Hanout. Massor med smak, men inte starka. En klar favorit! […]

trackback
8 år sedan

[…] eller folie runt klubban och liksom äta med händerna. Så tummen upp för dessa kryddiga kycklingklubbor från mina […]

Nästa inlägg

Ett besök hemma hos mig

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x