Fisk i ugn

torskiugn

Hej måndag och en ny vecka!

Idag tänkte jag bjuda er på ett av mina favoritrecept när det kommer till torsk. Ett perfekt recept att ta fram mitt i veckan. Faktiskt är detta det mest sökta receptet här på Linnéas Skafferi! Och det brukar gå hem hos stora som små!

Torsk i ugn:

800 g torsk
4 dl creme fraiche
2 msk hackad dill (fryst går bra)
2 msk kaviar
citronpeppar
salt

Lägg torsken i botten på en ugnsfast form. Blanda samman creme fraiche, dill, kaviar, citronpeppar och salt. Häll detta över fisken. Ställ in i ugnen på 220 °C i cirka 25 minuter eller tills fisken är genomkokt.

Snåla inte med kaviar och citronpeppar, det är den som ger fisken den goda smaken!

Blomkålsmos och ärtor tycker jag blur supersmarrigt till!

bild: Sebastian Niemi-Carlsson

4
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Camilla
Camilla
8 år sedan

Undrar bara vad för kaviar det ska vara? Kalles eller typ stenbitsrom? Och om det är vanlig tubkaviar du menar, kan då en som vanligtvis inte gillar kaviar gilla denna fiskrätt ändå? Är kaviarsmaken väldigt framträdande? Mvh Camilla

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Camilla
8 år sedan

Hej,
Ja helt vanlig kalles typ. Nej, jag tycker inte alls det smakar kaviar, blir mest lite god sälta.

trackback
8 år sedan

[…] är fortfarande lite fascinerad över att fisk i ugn är det mest sökta här på bloggen. Och då speciellt det här smarriga receptet. En enkel torsk i […]

trackback
8 år sedan

[…] ett par gånger i veckan och då är det alltid kul att kunna förnya sig lite. Även om favoriten nog ändå är denna fisk. Jag vet att den till och med lagas på en förskola här i stan där jag bor Det […]

trackback
8 år sedan

[…] Tisdag: Fisk i ugn med smak av caviar Recept från Linneas skafferi […]

trackback
8 år sedan

[…] av de mest populära recepten hos Linnéas Skafferi är fisk i ugn, den suktande vyn […]

Gunnel Malmberg
Gunnel Malmberg
8 år sedan

Använder du färsk eller fryst fisk?

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Gunnel Malmberg
8 år sedan

Jag brukar använda fryst, men tinad fisk.

Susanna Nevala
Susanna Nevala
7 år sedan

Hej.
Vilken god fiskrätt! Jag använde lätt créme fraiche men annars enligt receptet. Lika gott som lättlagat. Det var inte sista gången jag gjorde den maträtten!

trackback
7 år sedan

[…] Det är otroligt lättlagat och passar de flesta. Mitt klassiska recept på fisk i ugn är det mest lästa receptet här på bloggen och här är en variant […]

trackback
7 år sedan

[…] Det är otroligt lättlagat och passar de flesta. Mitt klassiska recept på fisk i ugn är det mest lästa receptet här på bloggen och här är en variant […]

Maria
Maria
7 år sedan

Den godaste fiskgratäng jag ätit, verkligen super god. Alla barn älskar den också.

Gerd
Gerd
6 år sedan

Låter jättegott! Hur många personer räknar du med att det räcker till?

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Gerd
6 år sedan

Det räcker till cirka 4 personer.

trackback
6 år sedan

[…] av favoriterna är Enkla fiskpaket, Fisk i ugn och Sötpotatis i ugn med parmesan och färska […]

Mia Heurlin-Norinder
Mia Heurlin-Norinder
5 år sedan

Fisken tog minst 10 minuter till för att bli klar.
Rätten var inte alls god 😖
Sorry 🙂

Ann-Marie
Ann-Marie
5 år sedan

Kaviar – vilken typ”

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Ann-Marie
5 år sedan

Helt vanlig kaviar-typ Kalles eller Svennes 🙂

Saga
Saga
3 år sedan

Den här återkommer vi till igen och igen! Hela familjen ger den tummen upp! Vi äter den med ris och gröna ärtor, mums!

Felicia
Felicia
2 år sedan

Hej! Vad är det för kaviar som avses? Är det vanlig smörgåskaviar, typ Kalles?
Hälsningar
Felicia

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Felicia
2 år sedan

Typ Kalles kaviar ja 🙂

Pulledbeef 3

Nästa inlägg

Pulled beef i Crock Pot

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x