Hög tid för julgodis!

daim
 

Börjar julstressen krypa på? Bara några dagar kvar till julafton nu. Här hemma känns det som om listan på saker att göra innan julefriden kan infinna sig är ganska lång. Men i dag har jag hunnit med att storstäda, så nu skall det bara plockas undan lite, köpas lite mer julblommor och pyntas lite till. Sen så!

Har ni börjat göra julgodis än då? Här hemma kan jag inte börja förtidigt, då hinner vi äta upp allt innan julen ens har börjat! Men jag ska nog börja lite smått under helgen nu.

Jag tänkte tipsa om lite julgodis som finns i bloggen sedan tidigare för alla er som också ska koka knäck och kola till helgen.
Först ut är ett recept på hemgjord daim, för att göra det lite enkelt tog jag receptet på knäck, men uteslöt bara mandlarna.

Daim, cirka 30 små bitar:

2 dl sirap
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde

200 g 35% choklad

Blanda sirap, socker och grädde i en kastrull. Rör om och koka upp. Låt koka tills kolan mörknar och klarar kulprovet. Fyll ett lågt glas med iskallt vatten, droppa i lite het kolasmet. Kan du forma kolan till hårda bollar är kolan klar, annars får den koka en stund till.

Klä en liten form, cirka 20×15 cm med bakplåtspapper och bred ut den heta kolasmeten. Låt svalna. Smält chokladen och bred den över den stelnade kolasmeten.
När chokladen stelnat helt skär du godiset i lagom stora rutor.

Andra mumsiga julgodisrecept hittar ni här:

Vilket är ditt favoritjulgodis?

bild:Linnéa Seidel

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!
8 år sedan

så smarrigt de ser ut

Hanna
Hanna
8 år sedan

Hej! Oh Så fin dajm!:) när jag gör kola med chokladtäcke av olika slag så lossar chokladen från kolan:(chokladen spricker gärna också. Vet du vad jag gör för fel? Mvh Hanna

Varmchoklad

Nästa inlägg

Varm choklad

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x