Bakpulverbröd

bakpulverbröd
 

Förutom det här receptet på fisk i ugn, så är sökningar på bakpulverbröd en vanlig väg att hitta hit till Linnéas Skafferi. Så jag tänkte det var dags att uppdatera med ett nytt recept.
Förra veckan var det inskolning för Isac, tänk att min lilla bebis börjat på förskolan. Men inskolningen gick toppen, skönt och tryggt att ha storebror i närheten!
Fredagar blir vår lediga dag och i fredags passade jag på att testa ett recept jag haft sparat hur länge som helst, men inte kommit till skott att prova. Man kan säga att det är en bra grund att utgå ifrån, sedan är det bara att lägga till vad man gillar. Kan tro att lite russin i degen blir gott. Och att byta ut lite av vetemjölet mot någon annan sort. Lite frön och nötter i degen skulle med all säkerhet också bli gott.
Sen skall man ju ha i åtanke att bakpulverbröd inte jäser som bröd med jäst i. Så de blir ganska kompakta. Därför är mitt tips att inte göra dem jättestora, gör hellre fler små.
Rykande varma, med lite salt smör, ost, marmelad och en kopp te till så är fredagsfrukosten fixad på ett litet kick!

bakpulverbröd-2 Vill man spara lite tid är det ju fiffigt att mäta upp alla torra ingredienser kvällen innan. Då slipper du fram med alla påsar och förpackningar!

Grundrecept för bakpulvervröd, ca 8 st:

2 msk rapsolja
2 1/2 dl valfri mjölk, jag använde havre
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
Blanda rapsolja och mjölk i en bunke. Rör ut salt och bakpulver i ca 1 dl av mjölet. Ha i det i vätskan och tillsätt sedan resten av mjölet, lite i taget under omrörning. Degen skall vara ganska kladdig.
Mjöla händerna och dela upp degen i 8 lika stora bitar. Forma till bollar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Pensla bröden med mjölk och strö sedan pumpakärnor och dinkelfrön över.

Grädda i 250°C i cirka 10 minuter.

Får du bröd över efter frukosten? Dela dem och lägg in i frysen.  Nästa gång de skall ätas är det bara att antingen rosta dem eller slänga in dem i ugnen en stund för att tinas!

bild:Linnéa Seidel

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
7 år sedan

[…] -Enkelt bakpulverbröd-Filmjölkslimpa med lingon och rödbeta– glutefri-Scones-Filmjölkslimpa […]

Chilisincarne

Nästa inlägg

Chili sin carne

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x