Tacopizza

tacopizza-2

SÄ fint med lite helg! Inte behöva stÀlla klockan tidigt, locka upp trötta smÄ pojkar ur varma, trygga sÀngar, bylsa pÄ alla vinterklÀder och Äka ivÀg till jobb och förskola. Nej idag vÀcktes jag av en glad och busig liten 1 1/2-Äring strax efter 7 som dÄ tyckte det var hög tid att gÄ upp (om jag saknar jullovets lÄnga sovmornar? JA!!).
Jag fixade lite frukost och vi grejade pÄ hÀr hemma. Sedan bytte jag om och Äkte till gymmet. DÀr  var jag i stort sett ensam hela tiden, vilken lyx! Efter det blev det storhandling, att göra det utan smÄbarn Àr ju en ren lyx i sig!
Medan  maten packades in i kyl, frys och skafferi började jag med lunchen. Idag blev det tortillapizza med tacoköttfÀrs. I princip Àr det ju tacos, fast man kör bara in tortillan i ugnen en stund. Och himmel sÄ gott det blir, enkelt att göra Àr det ocksÄ. Vilket passar perfekt sÄ hÀr en lördag nÀr man inte har lust att lÀgga massa tid pÄ att laga lunch.
tacopizza

 

Det börjar finnas ett gÀng varianter pÄ den hÀr totillapizzan pÄ bloggen nu. Efter jul gjorde jag en smarrig med skinka, en annan variant med kryddig köttfÀrs hittar ni hÀr. Eller varför inte den hÀr favoriten, med pesto och kyckling, den mÄste jag nog göra snart igen!

Men Äter till dagens tacopizza. HÀr kan man ju i princip ta vad man gillar bÀst och har till hands. Till just tortillapizza tycker jag det Àr rysligt gott med en enkel rödkÄlssallad. Jag bara skivar rödkÄl, blandar i solroskÀrnor/pumpakÀrnor, olja och en skvÀtt vit balsamvinÀger. Lite salt och peppar kan man ha pÄ ocksÄ. VÀldigt gott!

Tacopizza, 6 pizzor:
600g blandfÀrs
2 pÄsar tacokrydda
vatten
ca 100 g frys majs
1 röd paprika
ost
passerade tomater
ruccola
tortillabröd
Bryn köttfÀrsen, blanda i kryddmixen och ha i vatten. Rör om ordentligt. LÄt koka ihop tills all vÀtska försvunnit. Ha i majsen. Finhacka paprikan och blanda i den.
Tag fram tortillabröden och lÀgg 2-3 st pÄ en plÄt med bakplÄtspapper. Bred passerade tomater pÄ varje tortilla. Fördela köttfÀrsen jÀmnt över bröden. Riv ost och strö den över köttfÀrsen.
GrÀdda i ca 10 minuter pÄ 225°C. Servera med ruccola och rödkÄlssallad.

Perfekt helglunch eller nÀr middagen mÄste gÄ rysligt fort!

bild:Linnéa Seidel

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna Timan, Timans kök
8 Ă„r sedan

Vad vackert det var med rödkÄlen och den lila fÀrgen! Jag brukar ha fÀrdiggrilllade aubergineskivor i frysen och tycker de Àr utmÀrkta att anvÀnda som pizzabotten pÄ samma sÀtt om du gjorde med tortillas. HÀr kan du lÀsa hur jag gör: http://timans.se/superb-auberginepizza-med-gronkal-och-tagetes/ Tack för en inspirerade blogg! Trevlig helg! /Anna

trackback
7 Ă„r sedan

[…] på pizza men har du snålt med tid? Då är ju tortillapizza det givna alternativet. Den här pizzan är som en mix mellan den klassiska fredags-tacosen […]

trackback
7 Ă„r sedan

[…] över är det ett perfekt tillfälle att ta vara på den genom att göra tacopizza. Eller gör helt enkelt slag i saken och servera två fredagsfavoriter i ett. Både […]

Formex2016

NÀsta inlÀgg

Formex 2016

0
Vad tycker du? LÀmna gÀrna en kommentar.x
()
x