Kycklingkebab

kycklingkebab-3
 
I fler veckor har jag gått och funderat på om man inte kan göra hemgjord kycklingkebab. Det har florerat runt massor av recept på kebab av nöt eller lammfärs, men just kycklingkebab har jag inte hittat.
Men jag tänkte att det kan väl inte vara så svårt. Och det var det inte heller. Och himla gott blev det. Speciellt i mina hemgjorda pitabröd!
kycklingkebab-2
Tillbehören kan man ju variera i det oändliga, men jag hade bladspenat, rödlök, tomat och en enkel kall sås.
kycklingkebab
 
Jag gjorde på ett kilo kyckling och det blev lagom med kebab till cirka fyra portioner. När man ändå är i farten kan man ju göra dubbel sats och frysa in den ena. Perfekt snabbmat att ta till när man inte orkar laga så avancerad mat!
Kryddningen på kebaben kan man även den variera. jag gjorde min barnvänlig, men självklart kan man ha i lite chili för mer hetta i kycklingköttet.
 Kycklingkebab:
1 kg benfri kyckling
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk paprikapulver
1/2 msk svartpeppar
3 msk oregano
2 msk örtsalt (eller grönsaksbuljongspulver)
2 msk bovetemjöl, eller vetemjöl
Lägg kycklingköttet i en matberedare och mixa sönder det. Lägg i lök och vitlök. Krydda med alla kryddor. Mixa tills allt är en finmixad massa.
Forma köttet till en avlång rulle, ca 10 cm i diameter. Slå in den i två varv aluminiumfolie. Fortsätt rulla rullen så all luft pressas ur. Ställ in rullen i kylen i cirka 30 minuter. Värm ugnen till 100 °C. Öppna ändarna på rullen så köttsaften kan rinna ut.
Lägg kycklingrullen på ugnsgallret och ställ en form under som fångar upp köttsaften. Baka i tre timmar. Tag ur rullen och låt den vila i cirka 30 minuter. Öppna sedan upp folien så ångan kan pysa ut. När köttet svalnat, ställ in rullen i kylen ett par timmar, eller gärna över natten. Skär sedan kycklinkebaben i tunna strimmor (jag provade med osthyvel och potatisskalare, det gick inte..) Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingkebaben hastigt innan den serveras.
bild:Linnéa Seidel

2
Prenumerera
Notis om
guest

2 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jenny
8 år sedan

Såg riktigt gott ut!

Chili con Karin
8 år sedan

Det där med kyckling var fiffigt, har bara gjort med älgkött, måste testa!

recept på klassiska våfflor

Nästa inlägg

Veckans mat

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x