Fyllda, ugnsbakade sötpotatisar

 
sweetpotato
Ugnsbakade, fyllda sötpotatisar. Helt klart en av mina nya favoriter och jag kommer garanterat att göra dem under den kommande grillsäsongen. Den bakade sötpotatisen gröps ur och blandas med kikärtor, crème cheese och goda kryddor. Sedan toppar man allt med lite riven ost. Jag kan även tänka mig att det är supergott att blanda i lite getost eller kanske fetaost med potatisen.
sweetpotato-3
Eftersom man blandar i kikärtor med potatisen blir de väldigt mättande, men räkna med ungefär en hel potatis per person. De passar perfekt till grillat, på buffén, eller till lite ugnsstekt kyckling.
För att få ytterligare en dimension på smaker kan man använda sig av en vällagrad ost att riva och ha på toppen. Det skulle bli hur gott som helst skulle jag tro!
Du kan utan problem förbereda potatisarna upp till en dag innan. Och bara fylla skalen, strö över osten och gratinera innan de skall serveras.
sweetpotato-2
Fyllda sötpotatisar: 
4 lika stora sötpotatisar
1 burk kikärtor
300 g creme cheese
2 msk hackad persilja
salt & peppar
riven ost av valfri sort
Skölj och skrubba potatisarna. Lägg på en plåt och baka i ugnen på 200 °C i cirka en timme.
Låt potatisarna svalna något. Dela dem i två lika stora delar. Gröp ur all mjuk potatis och lägg i en skål. Ställ tillbaka alla tomma potatisskal på plåten.
Låt kikärtorna rinna av och blanda i dem med potatisen. Mosa allt med gaffel eller potatisstöt. Det behöver inte bli ett jämn mos, men de flesta kikärtor skall vara mosade.
Blanda i creme cheese, persilja, salt och peppar.
Fyll de tomma potatisskalen med moset. Platta till så hela skalet fylls. Strö över riven ost och ställ in i ugnen på 225 °C tills osten börjat få lite färg och potatisen är genomvarm.
Ringla lite olivolja och strö färsk persilja över.
Sötpotatis i ugn är en riktig favorit här hemma och vill man göra en variant som inte är lika tidskrävande är dessa ugnsbakade sötpotatisar en riktig hit.
bild:Linnéa Seidel

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jungfrumamma
8 år sedan

Ser hej fantastiskt ut! Jag är ett big fan av sötpotatis. Mums!

trackback
7 år sedan

[…] Fyllda, ugnsbakade sötpotatisar. Mums, mums, mums. Stek lite halloumi och gör en enkel sallad till. Så är fredagens middag fixad! […]

Rödbetssallad

Nästa inlägg

Veckans mat

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x