Kryddsmör

kryddsmör

Eget kryddsmör är himla enkelt och så gott att göra. Perfekt att ha på köttbiten, att peta under skinnet på en hel kyckling eller till fisken. Användningsområdena är hur många som helst! Nu när grillsäsongen snart är här tänkte jag att det kunde passa bra med ett recept på kryddsmör. Ibland orkar eller hinner man inte göra en sås, då kan det vara bra att ha en rulle kryddsmör på lager i frysen. Kom bara ihåg att ta fram smöret i tid så det inte precis kommer från frysen när ni ska äta. Då hinner inte riktigt smöret smälta över maten. Låt det gärna bli rumstempererat först.

Har du nära och kära som gillar god mat blir det ju även en perfekt present att ge bort. Gör ett par olika smaker och linda in i fint smörgåspapper.

Kryddsmör med örter och citron:

100 g rumsvarmt smör
1 dl färsk/fryst persilja
2 msk färsk/fryst dill
skal och saft från 1/2 citron
salt & peppar

Lägg persilja, dill, citronskal och saft i en matberedare. Mixa till en slät massa. Tillsätt det mjuka smöret, salt och peppar. Blanda snabbt ihop allt. Forma till en avlång rulle och linda in i smörpapper. Förvara i kylen/frysen.

Självklart kan man blanda i de smaksättningar man gillar bäst i smöret. Just det här smöret använde jag till fiskpaket med rotfrukter. Det blev himla gott!

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
8 år sedan

[…] jag knöt ihop mina fiskpaket la jag på en rejäl klick kryddsmör som i värmen sedan smälte ned över fisk och grönsaker. Det gav en himla god […]

Pablo - Soleado.se
8 år sedan

Hej!
Tack för recept, ser det jättegott ut och det är enkelt för att göra det.
Nu har jag din blogg in min matbloggarslist som jag regelbundet brukar besöka.
Ha en solig dag!
Pablo – Soleado.se

Västerbottenostpaj

Nästa inlägg

Västerbottenostpaj

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x