Veckans mat-Barnvänliga veckan

chicken nuggets
Jag vet inte hur det är hos er, men vissa dagar är det stört omöjligt att få barnen att äta kvällsmat. Men kommer dom bara in i en bra ätarperiod, ja då kan man i stort sett ställa fram vad som helst och dom äter som hästar. Och ibland kan det räcka att man lagar något dom verkligen gillar för att trigga igång det här med att dom äter bra. Jag har tidigare skrivit lite om det här med att få barn att äta, då fick jag superdupermånga bra kommentarer från er. Är ni intresserade att läsa så hittar ni det inlägget med tillhörande kommentarer här.
Så den här veckan tänkte jag tipsa om mat som brukar gå hem, det är det klassiska, chicken nugagets, hamburgare och pizza. Men allt hemlagat såklart! Och betydligt nyttigare än köpe-varianterna!
Först ut är receptet på chicken nuggets. Supersmidigt att göra i ugn och ingen fritering behövs!
mozzarellaburgare
Hamburgare, vilket barn gillar inte det liksom 🙂 Min variant som är fyllda med mozzarella brukar gå hem hos stora som små barn.
pasta med köttfärssås
Spagetti och köttfärsås, vilka barndomsminnen den maträtten för med sig. Antingen kan man göra en helt klassisk variant, eller varför inte testa den här, full med morötter och linser. Det är min favorit 🙂
torsk i ugn
Det här receptet på fisk i ugn är ett av de absolut mest populära recepten här på bloggen. Helt förståeligt. Superenkelt att göra och den brukar uppskattas av alla i familjen!
tacopizza
Tacos eller pizza brukar vara mångas fredagsfavoriter.
Varför inte kombinera dom två till en mumsig tacopizza? Här har jag gjort den på tortillabröd vilket gör det till en riktigt snabblagad fredagsmiddag! En av våra favoriter hemma hos oss!
melonglass
Något sött måste få avsluta veckan. Och än är vattenmelonen god! Så varför inte passa på att göra en enkel melonglass att mumsa på till fredagsmyset?!

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Stefan
7 år sedan

Tack för i helgen. Googlade precis upp ”fisk i ugn” och hittade receptet som Josefin pratade. Och(!!!) så är det med i din matsedel för vecka. Copy + paste rakt av, så fort jag clearat det med Angelica!

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Stefan
7 år sedan

Tack själv. Så kul att träffa er alla 🙂 Du ser, fisk i ugn är grejen! Hoppas ni gillar receptet.
Linnéa

trackback
7 år sedan

[…] veckans matplanering blev barnvänliga veckan, något som många av er uppskattade! Så vi fortsätter med en temavecka till, […]

Skärmavbild 2016 08 24 kl. 10.40.29

Nästa inlägg

En till lista..

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x