Tomat & Basilikapaj – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Tomat & Basilikapaj

image199 

Nu är pajen provsmakad och den blev mycket god. Räkorna och kräftorna är uppätna de med. Mätta och belåtna sitter vi nu ute och njutar av den ljusa försommarkvällen. Inte kan man tro att klockan är över tio på kvällen inte! Men det är bara att passa på och njuta, snart vänder det igen… 

Hur som, här kommer receptet:

Pajdeg:

100 g smör

3 dl vetemjöl ( ev 1½ dl vetemjöl och 1½ grahamsmjöl)
ca 1 msk vatten
1 tsk salt
 

Finfördela smöret i en munke, tillsätt mjöl och salt. Arbeta ihop till en deg, tillsätt ev lite vatten. Kavla ut i en pajform. Nagga botten och förgrädda i ca 10-15 minuter.

Fyllning:

2 ägg
3 dl mellanmjölk
2 tomater
basilika
salt & peppar
fetaost

Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt ordentligt med basilika, helst färsk eller fryst. Salta och peppra.
Häll smeten i det förgräddade skalet. Skiva tomaterna och lägg i dem. Smula över lite fetaost.
Ställ in i ugnen i ca 30 minuter i 200 graders värme.

Går lika bra att göra iförväg och serveras kall!

(eget collage med bilder från google)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.