Pasta Carbonara:
1 pkt bacon
ca 2 dl riven ost ( jag använde 17%, det gick finfint!)
oregano
peppar
ev lite parmesan
1 tomat
1 paprika
fullkornspasta
Gör så här:
Klipp baconet i småbitar och stek dem på hög värme. Koka pastan.
Skär parika och tomat i mindre bitar. Låt det färdigstekta baconet rinna av på hushålspapper. Lägg tillbaka i stekpannan och krydda med oregano och svartpeppar.
Häll av pastavattnet. Varva pasta, bacon, ost och grönsaker i en stor serveringsskål. Rör runt allt så osten smälter. Krydda lite extra med peppar och oregano. Strö ev lilte parmesan på toppen!
I en äkta Carbonara ska det röras ned ett ägg och gärna lite grädde med osten. Men det går lika bra så här tycker jag!
(eget collage med bilder från google)
låter gott ^^
Agnes: smakade smaskens;)
svar på kommentar: Receptet va jätte bra!! Det blev riktigt gott!! ska verkligen göra den saften fler gånger 😀