Ibland kan man undra, för har man bara tagit en endaste liten bit ja då är det helt omöjligt att sluta äta. Iallafall enligt min mening. Därför är det en strorfavorit att ha i bakning! Jag brukar försöka att alltid ha någon form av choklad hemma om det börjar rycka i baknerverna. För det mesta gömmer jag chokladen så långt in i skafferiet det bara går. Annars äts den upp fortare än kvickt!
I veckan bakade jag iallafall en form av brownies på jobbet. De blev i allra högsta grad uppskattade! Jag använde ett recept ur Sju sorters kakor som grund, men ändrade om lite. Som vanligt kan jag inte följa ett recept, det är för mig helt omöjligt. Jag bara måste göra om dem, även om de fungerar finfint som de är. Hursom så blev de goda.. Mycket goda! Jag använde noblesse som smaksättning, men det går nog bra med vilken choklad som helst! Ta din absoluta favorit!
Linnéas brownies:
200 g smör
2 dl kakao
6 ägg
4 dl socker
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
valfri choklad
Smält smöret och blande det tillsammans med kakaon i en bunke. Rör tills smeten är helt fri från klumpar.
Vispa ägg och socker tills det är vitt och pösigt. Blanda samman det med chokladblandningen. Ha i mjölet och bakpulvret. Rör samman till en smidig smet.
Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper och häll i smeten.
Hacka chokladen och strössla över kakan. ( Det går även bra att använda vanlig blockchoklad, smält den då och pensla på den färdiggräddade kakan!)
Grädda i 150 grader tills kakan är färdig, ca 40 minuter.
Skär den färdiga kakan i bitar med en vass kniv!
(Använder du en mindre form går det utmärkt att halvera receptet!)
Choklad är smarrigt!
Vilken söt klänning du har på dig på din profilbild!
Hjärtat mitt – vad vore livet utan dig och din syster hmmm inge kul alls 🙂 Hoppas nu att du kan sova gott och att de små på tassar också sover…nu ska jag gasa lite vid symaskinen puiss!!
Junitjej: Ja det är det sannerligen!
Tackar, en av sommarens favoriter. Har en vit, en svart och en rosa;) Perfekt!
Mamma: Haha gasa på du!
låter jätte gott! det får man pröva 😛
Hej du vännen!
Kul att ni följde med hit, du och syster din.
Ni verkar vara så goa så. Hoppas att vi ses någon mer gång. Kram Stina
Agnes: Ja det tycker jag verkligen att du ska!
Stina: Tack för att vi fick komma och hälsa på, nästa gång lovar jag att ta med något hembakat att bjuda på!
Man kan även ha hasch i brownies. Det är ett utomordentligt roligt alternativ. Kram /Glenn P
hihi vad du är rolig Sebastian!
Nu har jag testat, de smakade ljuvligt med en klick grädde och nyplockade hallon och blåbär! 🙂
Heleha: Vad roligt att de smakade bra hos er med!
Vilken fin blogg du har! Choklad är bland det bästa som finns och jag kan nog aldrig få nog!!
Kix: Tackar så mycket! Kul att du gillade bloggen! M det är väl underbart med choklad!