Här om dagen gjorde jag en otroligt god pasta med smak av räkor och chili till lunch. Jag hade bara färdigskalade räkor i frysen, hade hellre använt oskalade då de är så mycket större och har mycket mera smak. Men det fungerade bra så här med!
Till två port:
2 chalottenlökar
1½ dl räkor
1-2 tomater
1 tsk fisksås
1 msk chilisås
cayenepeppar
svartpeppar
Till två port:
2 chalottenlökar
1½ dl räkor
1-2 tomater
1 tsk fisksås
1 msk chilisås
cayenepeppar
svartpeppar
Gör så här:
Finhacka och fräs löken i en varm panna. Ha i räkorna och låt dem få lite färg på båda sidor. Hacka tomaterna till önskad storlek och låt dem steka med i pannan. Stänk över fisksås.
Smaka av med chilisås, cayenepeppar och vanlig svartpeppar. Mängden chilisås och cayenepeppar kan du variera efter hur stark du vill ha maten!
Koka undertiden 2 port. pasta. När pastan är klar och sköljd, blanda samman räkor och pasta. Servera med ett gott bröd till!
(eget collage med bild från google)
låter jääte gott! det får man prova :D!!!
Verkar ju mumsigt! När ska du ge ut don första kokbok, vore mycket enklare och ha allt gott i en bok tycker jag!
kram mamman
Å låter jättegott! Det måste jag prova. Har nyss upptäckt din blogg och måste säga att jag är imponerad, otroligt härliga recept m.m och man blir så inspirerad! Ska snart ha en tjejmiddag (3-rätters) och håller på knåpar ihop en meny, kanske lånar jag några recept av dig..
Åh, så gott det låter! Jag har suttit och tittat på Tradera idag och kom att tänka på Din kommentar om linneservetter. Det finns en hel del auktiner med linneservetter där, sådana där vita, gamla. Jag har själv sådana och älskar att duka med dem! (men det är jobbigt att hålla på och stryka…) Bara som ett tips! Själv har jag lagt bud på några andra saker idag, ska bli kul att se om jag får det! 😉
Mums, så gott!
Jo, här har vi blåaste himmel idag.
Kram / Stina
Hej!
Måste fråga – ska det vara vanlig chilisås eller sweet chilisås i detta recept? Tänkte göra det ikväll!