Alla ni som bantar, titta bort, lååångt bort! Låt er inte luras med bilden på Special K, för det finns inget nyttigt med detta recept. Inte ens en liten gnutta om man ens så försöker. Ni andra som är liksom jag, bantar på deltid eller inte alls, här har jag ett recept som får blodsockernivån stiga i höjden, den lugnaste fisk att göra volter, ja ni fattar vad jag menar.
Många av er har säkert smakat eller renututav bakat dessa någon gång, men de har liksom kommit lite på skymundan de senaste åren. Fram tills nu! Förra veckan fick jag hem den efterlängtade Vinterns söta, och där var de! Med ungefär samma recept och under ett annat namn, annars var allt sig likt. Jag pratar om Snickerskakor, eller som de heter i Vinterns söta, jordnötsrutor.
Jag mins att dessa bakades frenetiskt under mina högstadieår och om jag inte mins helt fel så fick jag betalt av en klasskompis för att baka dessa till henne!! Men jag tror inte jag gick så mycket plus, då både jordnötssmör och special K är ganska dyra ingredienser.
Många av er har säkert smakat eller renututav bakat dessa någon gång, men de har liksom kommit lite på skymundan de senaste åren. Fram tills nu! Förra veckan fick jag hem den efterlängtade Vinterns söta, och där var de! Med ungefär samma recept och under ett annat namn, annars var allt sig likt. Jag pratar om Snickerskakor, eller som de heter i Vinterns söta, jordnötsrutor.
Jag mins att dessa bakades frenetiskt under mina högstadieår och om jag inte mins helt fel så fick jag betalt av en klasskompis för att baka dessa till henne!! Men jag tror inte jag gick så mycket plus, då både jordnötssmör och special K är ganska dyra ingredienser.
1 burk jordnötssmör
2 dl sirap
1 dl socker ( i vinterns söta stod det farinsocker vilket jag tror kan passa ypperligt)
1 tsk vaniljsocker
1 dl kokos
ca 10 dl special K
200 g choklad
Gör så här:
Koka samman jordnöttsmöret, sirap och socker till en smet. Allt socker ska ha smält. Ha sedan i vaniljocker, kokos och tillsist flingorna.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och tryck ut smeten. Smält chokladen i vattenbad och bred den sedan över. Ställ in i kylen och låt kallna. Skär i lagom stora rutor!
Jag bakade också massvis med Snickerskakor under högstadieåren.De är bara såå goda, nu blev jag lite sugen!
ååh det där är så jäkla gott! har varit sugen på snickerskakor sen jag va liten men jag vågar inte baka några eftersom jag kommer proppa i mej för fulla muggar och inte kunna sluta. så får jag dåligt samvete.. nä jag ska inte baka dom! men dom är himla goda:)
Uj, det var koloririkt och onyttigt! Ha en jättebra kväll!
Jag ska nog ge mitt flingpaket åt grannarna, tack för att du berättade om special k! 🙁 havregrynsgröt nästa!
Ja de är såå goda!!
Här har denna delikatess fått bli ”julgodis”…så man inte får för sig att äta dem jämt…för dem är gooooda!
ja verkligen! :/ men bra! en djup låt kan man ju säga
Är sugen på Vinterns söta, kan du rekommendera den?
Tack för en bra blogg!
Ha en jättebra kväll!
Ja visst är den, brukar inte gilla jordgubbsglass, men denna är ju ljuvlig!
mmm det där lät bara helt underbart gott!
din blogg är så fin!
kram
Åh, Snickerskaka.. Ljuvliga (högstadie-)minnen 🙂
Två timmar höll vi på… Var jobbar du då? Kram
Skönt med någon som vet EXAKT vad man menar! Ha, ha! Hoppas du sover gott än! Kram! P.S Synd att man är allergisk mot nötter annars låter kakan god!
Vilken bra blogg!!
Om jag blir sugen på att baka ska jag definitivt komma in hit och sno massa superrecept:D
Nu skriver jag en kommentar långt efter att inlägget skrivits, men ett tips är att byta ut Special K mot Rice Krispies, jag tycker att det blir godare!
Mycket trevlig blogg, jag kommer fortsätta kika in (: