Söndagsstek – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Söndagsstek

image331

Om ni undrar lite varför jag är dålig på att uppdatera bloggen beror det på att jag arbetar natt och jag tror jag sover längre på dagarna nu när det är höstrusk ute! Så jag gör så gott jag kan och hinner med!

Idag blir det klassisk söndagsstek här hemma hos oss.  Lika många stekar  som finns, lika många sätt finns det säkert att tillaga och smaksätta. Men så här gjorde jag idag:

dryga kilot kött
2 msk smör
basilika
torkad svamp
grovsalt

Se till att köttet är ganska tinat, hetta upp en panna, ha i smöret och bryn köttet runt om. Smula sönder den torkade svampen och klappa in den med basilika och saltet på köttet.
Ställ in i varm ugn ( ca 125-150 grader). Sätt i en temometer på stekes tjockaste ställe, när temperaturen når 60 g är köttet rosa, vid 70 är det genomstekt. Jag läste någonstans att man kan räkna på ca 1 timme i ugn per kilo, om det helt stämmer vet jag inte.

Till detta serveras inlagd gurka, brunsås, potatis, lingon och kokta grönsaker. Precis som det skall vara!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.