Fyllda spett – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Fyllda spett

image326

Ooooo oo o, dessa hade jag nästan helt glömt bort!! Det som var så attans gott! Fetaostfyllda färsspett. Jag valde att krydda dem med basilika men det passar nog lika bra med timjan, oregano eller någon annan god krydda. Det var lite kladdigt att forma dessa innan jag kom på hur jag skulle göra och tills snittsen infann sig, men sen gick det fint! Först tänkte jag trä upp tärnad fetaost på spett och forma färsen runt. Men det gick inte alls.. 
Vi serverade potatis till och det blev sannerligen pricken över i!

ca 500 g nötfärs
1 gul lök
1 ägg
½ dl ströbröd
basilika
salt & peppar
½ fp fetaost
träspett

Gör så här:

Skala och finhacka löken, blanda den tillsammans med färs, ägg och ströbröd. Ha i ordentligt med hackad (eller fryst) basilika, salta och peppra.
Forma färsen till platta rundlar, mosa fetaosten och fördela den på färsrundlarna. Vik in kanterna mot mitten och forma färsen till korvliknande stumpar!? Trä ett spett igenom varje och lägg dem på en plåt. Grädda i 200 grader i ca 30 minuter.
Servera med ugnspotatis, sallad och tzatsiki.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linnéa

  Lina: Ja det blev lite grekinspirerat!

  Hanna: Vad det är roligt att få respons på recepten jag lägger ut! Jag hoppas maten smakade!

  Annamaria: Jag använder photoshop till mina collage. På webdesignskolan.com finns det massa matnyttigt att lära sig om photoshop!

  Juliana: Vilket bra tips, det ska jag prova nästa gång!

 2. Hanna

  Gott!
  Ikväll lagar jag efter ett recept jag hittat hos dig,pasta m heta räkor! Jättegott, andra gången jag lagar detta, förra gången med sweet chilisås, denna gång med vanlig chilisås! Härligt m inspiration! Ha en trevlig kväll!