I helgen gjorde jag en riktigt god laxpasta som jag tror skulle göra sig fint till påsk. För att göra det lite mer påskigt kan man lägga dit några ägghalvor. Färgsprakande, enkel och färsch påsklunch som en härlig kontrast till allt det söta! Är man ingen älskare av lax går det utmärkt att använda kycklingfiléer istället!
Till 4 personer:
4 st laxfiléer
citronpeppar
5 st stora champinjoner
timjan
smör
1 paprika
1 fp sockerärtor (färska)
1 påse machesallad
1 ask körsbärstomater
4 kokta ägg
1 avokado
creme fraiche
pasta
Krydda laxen med citronpeppar och ställ in i ugnen i 200 grader i ca 15-20 minuter. Undertiden, skiva och stek svampen i en klick smör. Krydda med salt och timjan.
Hacka paprika, halvera tomaterna, gröp ur avokadon och blanda ihop med sallad, ärtor och den stekta svampen i en stor skål. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
Gör en snabb dressing av olja, citronsaft och några stänk fisksås, blanda detta i salladen.
När pastan kokat klart, blanda den i salladen, lägg genast upp på fina tallrikar. Toppa med laxen skuren i kuber, ägghalvor och några klickar fraiche.
mums 🙂
gott med lax 🙂 gott och nyttigt 🙂
det var det:)
Jag älskar verkligen lax!! Vad gott det lät:)
Det här lät supergott, det skall jag testa. Vilken härlig blogg du har, första gången jag är här idag. Kommer med glädje tillbaka.
Karin
vad känner du för att prova då? =)
Mums vad gott det ser ut!!!