Varför inte bjuda på en underbart gul, härlig lök och ostpaj till påsk? Antingen som del av en buffé eller som huvudrätt! Ett stort plus med denna paj är att det går utmärkt att äta den kall eller lite ljummen, den behöver inte vara varm för att smaka ljuvligt. Skall du servera pajen till buffén, varför inte göra minipajer. Har man inte små pajformer hemma går det bra att använda en muffinplåt! Ställ bara i muffinformar och klä dem med pajdeg.
Ost & lökpaj:
3 dl mjöl
100 g smör
2 msk vatten
Mät upp mjölet och dela smöret i småbitar, smula snabbt ihop till en deg. Tillsätt lite vatten för att få en fin konsistens. Tryck ut i pajformen och förgrädda i ca 10 minuter på 200 grader.
5 st gula lökar
smör
Skala och skiva löken, stek dem gyllenbruna i smör.
2 dl grädde
1 ägg
3 dl riven ost
salt
Blanda samman mjölk och ägg, rör ned den rivna osten och lite salt. Lägg löken i det förgräddade pajskalet och häll äggstanningen över. Grädda i ca 20-25 minuter.
(eget collage med bilder från Isabella Smith)
Tack för tipset! Lät ju jätte god!:)
Mvh Sophie♥
http://www.sophisticatedsophie.se
Mums! Blev sugen på lökomelett nu! 😀
Visst är det surt att alla träningredskap är så hysteriskt stora, fula och klumpiga?! Måste uppfinna uppblåsbara grejer i fina färger! Naturligtvis självuppblåsande för annars är ju träningen över innan den ens börjat…
Minns med skräck när man tog med sig uppblåsbara madrasser till stranden som liten. Blir yr av bara minnet, hahaha!
mums, låter gott!