Något avundsjuk är jag på Sebastian som får äta mumsegod matlåda till lunch. Igår gjorde jag i ordning en riktigt smaskig köttkryta och jag kan bara tänka mig hur gott den smakar idag när den fått stå till sig lite.. Får köttet bara koka riktigt länge så kan de tråkigaste grytbitar smaka ljuvligt! Trots att det tar lite tid att göra i ordning så är det absolut värt det.
Härlig köttgryta 4 pers:
500 g nötkött
1 stor gul lök
3 vitlöklslyftor
7 dl vatten
1 buljongtärning
3 lagerblad
2 msk soya
2 msk oxfond
1 msk mjöl
sallt & peppar
Gör så här:
Bryn köttet i en het gryta. Skala och krovhacka löken, vitlöken finhackas. Sänk värmen och fräs löken tillsammans med köttet i några minuter. Häll över vatten, buljongtärning och lagerblad. Låt detta koka i ca 1 timme (köttet skall gå lätt att dela, då är det riktigt mört).
Smaksätt med soya, fond, salt och peppar. Red av med lite mjöl.
Sververa fullkornsris och grönsaker till.
(eget collage med privat bild)
Tänkte jag skulle säga hej eftersom jag är här inne och läser mest hela tiden. All din mat ser så underbart god ut, även om min mat smakar bra (tycker jag iaf *s*) så ser den sällan lika god ut 🙁 Men men jag får väl jobba på det 🙂 Du gör en jättebra sida iaf! Har du nått bra tips på någon god restaurang i Sala som är värd ett besök i sommar tipsa gärna mig 🙂 Mina föräldrar köpte sommarstuga där i närheten förra sommaren och jag gissar att vi lär spendera en hel del tid där i sommar och då kan det ju vara kul att hitta nått bra ställe!
//Lotta
Provar göra denna gryta just nu, och den smakar redan jätte gott fast den bara stått och puttrat en halvtimme. Smakar säkert ännu bättre om nån timma när vi ska äta 🙂 (Tillsatte lite rött vin i grytan) Tack för ett bra recept! Din blogg är verkligen jätte bra, följer den flitigt!