Kafferep – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Kafferep

image501

Idag bjuder jag på kaffe med dopp!

Nu har jag bakat mig 50 vinbärsgrottor som ligger nedplockade i min fina kakburk och bara väntar på att bli uppätna! Burken fick jag av mina föräldrar förra året när de varit i Paris på en något försenad bröllopsresa. Visst är den söt!

Efter att ha läst och bläddrat i nya boken igår kväll bestämde jag mig för att baka någon form av småkakor. Som vanligt kunde jag inte följa receptet i boken, utan gjorde efter mitt egna.
 För någon vecka sedan fick jag påfyllning av mammas moster i mitt svartvinbärssyltsföråd, så blev det vinbärsgrottor jag bakade! Dessa är löjligt enkla att göra men smakar underbart gott! Den mörka sylten gör sig så fint mot den ljusa, ljusa kakan. Vackert.
Självklart kan man fylla grottorna med den sylt man tycker bäst om, eller en dumlegodis, eller smält choklad, eller.. Ja med vad som helt enkelt!

Så baka lite småkakor och bjud in till kafferep!

ca 50 st vinbärsgrottor:

1½ dl potatismjöl
5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
250 g smör

50 pappersformar
sylt

Mät upp potatismjöl, mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en stor bunke. Rör samman allt med en balongvisp. Dela smöret i kuber och ha i det tillsammans med vattnet i mjölblandningen. Arbeta ihop till en deg.
Låt degen vila minst 1 timme i kylen.

Dela degen i två bitar, rulla till avlonga längder och dela varje längd i 25 lika stora bitar. Rulla bitarna till kulor och lägg i dem i pappersformarna. Gör en gjop med pekfingret och fyll sedan varje grotta med ca ½ tsk sylt.

Grädda i ca 10- 15 minuter

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Cia

  Hmm, idag har jag bakat bregottkakor och kom på att jag skulle kolla vad det var för skillnad på bregottkakor och hallongrottor och hamnade tillbaka här 🙂 Det var min egen kommentar som var länken… Iallafall så inser jag att jag hade helt fel, det är inte samma sak! Mitt recept är helt annorlunda!

 2. Maria

  Hittade din blogg idag och den är verkligen härlig, från och med idag kommer jag kika in här varje dag:) Älskar att baka och har ett halvt beroende på att hamstra kok-o och bakböcker, senaste fyndet är en muffinsbok där jag kan tänka mig att göra
  allt 🙂

  Hoppas att du får en härlig kväll!

 3. pauline

  Hm, jag tror att jag precis har hittat en ny favoritblogg:) Älskar att baka själv, men har inte så stort kök, inte så gottegrisig pojkvän och för tillfället ingen kamera:(

 4. Frida

  Åh, så smaskigt! Det blir ju inte att man bakar småkakor så ofta även fast det är otroligt gott. 🙂

  Även jag har inhandlat Leilas bok och ser verkligen framemot att få testa mycket därifrån.

 5. Jozan

  Vad du är duktig och vilka otroligt fina och inspirerande bilder du lägger ut. Jättefin och trevlig blogg har du. Kikar in här ofta 🙂
  Är det en plåtburk? Den är jättesöt! Kanske man skulle skaffa för sina kakor. Hoppas allt är bra.

 6. Moster Cissi

  MMMMM Min favoritkaka! – Hoppas det blir kvar till 3 maj! – Jag kan äta 5-7 st! Det värsta är att när jag gör har jag ltt för att överdosera sylten – då blir de inte så fina…:( – du får ha kurs nån dag….

  Kram

 7. Anna

  Först och främst vill jag tala om att jag verkligen gillar din sida, många härliga recept!
  Sen undrar jag hur mycket vatten?? står inget om de i receptet.Ska testa göra kakorna, ser såååå goda ut!

 8. kristin

  hej, jag tänkte prova att gör en tårta med sockerpasta på (blev inspirerad av din påsktårta) men har läst att den lätt blir “svettig” hade du några problem med det?

 9. Cia

  I min familj kallas de här för bregottkakor bara för att vi brukar använda ett helt litet paket med bregott. De är ju såå goda! Fast jag brukar oftast ha hallon i mina, något med svartvinbär jag inte är så förtjust i.