Många av Er undrade efter receptet på chokladsmörkrämen jag hade på mina cupcakes i veckan (förståeligt, den var faktiskt farligt god!!!) och självklart delar jag med mig!
Ett stort plus med denna variant av smörkräm är att den är ägg och glutenfri, en annan fördel är att den går hiskeligt snabbt att göra. Inget sjudande, inget trixande. Bara att blanda samman allt till en smaskig kräm.
Hur många cupcakes krämen räcker till är svårt att svara på, då det varierar från gång till gång hur jag spritsar. Men blir det något över så går det jättebra att förvara det i kylen några dagar. Låt den bara stå framme en stund innan du skall använda den.
100 g mjukt smör
3/4- 1 pkt florsocker
3 msk mjölk
1½ msk kakao
Vispa smöret mjukt och klumpfritt med elvispen, tillsätt florsockret. lite i taget medans du vispar på låg fart. Rör sedan i mjölken och kakaon. Fortsett sedan att vispa på medelfart i några minuter så krämen tjoknar till sig ordentligt. Den skall vara riktigt fast i konsistensen.
Klart att spritsa på dina cupcakes!
Hej 🙂
Måste bara säga att din blogg är grymt inspirerande. Sen undrar jag om du har stor erfarenhet av Glutenfri bakning ocj matlagning? 🙂
Okej, då förstår jag 🙂
Tackar 😀
det låter som ett superbra recept 🙂
Hej!
Vad otroligt passande att du skrev om smörkrämen just idag 🙂 Jag hade nämligen precis tagit fram receptet för att baka muffinsarna och såga att det inte fanns någrot recept på smörkrämen *hihi* men nu har jag den också, TACK!!!
Mia
Åh, smörkräm är så flottigt och smarrigt 🙂
alla dina bilder är så extremt söta!
Riktigt kreativt gjort! 🙂
Jag har ett recept på en annan frosting som är ruskigt god på cupcakes 🙂
50 g Mjukt smör
5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
100 g Philadelphiaost
Blir jättebra att spritsa och smeta på 🙂
Dessutom jättegod! 🙂
Gud vilken bra sida du har!!!hittat jätte mycket som jag gillar :)riktig fin!
Åhh vad glad man blir för lite äggfria tips 🙂 verkligen svårt med sånt där för mig som är både mjölk & ägg allergiker.
men mjukt smör, kan man då ta flytande margarin?