Chokladsmörkräm – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Chokladsmörkräm

173971-509

Många av Er undrade efter receptet på chokladsmörkrämen jag hade på mina cupcakes i veckan (förståeligt, den var faktiskt farligt god!!!) och självklart delar jag med mig! 

Ett stort plus med denna variant av smörkräm är att den är ägg och glutenfri, en annan fördel är att den går hiskeligt snabbt att göra. Inget sjudande, inget trixande. Bara att blanda samman allt till en smaskig kräm.
Hur många cupcakes krämen räcker till är svårt att svara på, då det varierar från gång till gång hur jag spritsar. Men blir det något över så går det jättebra att förvara det i kylen några dagar. Låt den bara stå framme en stund innan du skall använda den.

100 g mjukt smör
3/4- 1 pkt florsocker
3 msk mjölk
1½ msk kakao

Vispa smöret mjukt och klumpfritt med elvispen, tillsätt florsockret. lite i taget medans du vispar på låg fart. Rör sedan i mjölken och kakaon. Fortsett sedan att vispa på medelfart i några minuter så krämen tjoknar till sig ordentligt. Den skall vara riktigt fast i konsistensen.
Klart att spritsa på dina cupcakes!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Nilla

  Åhh vad glad man blir för lite äggfria tips 🙂 verkligen svårt med sånt där för mig som är både mjölk & ägg allergiker.

 2. Linda Jonasson

  Jag har ett recept på en annan frosting som är ruskigt god på cupcakes 🙂

  50 g Mjukt smör

  5 dl florsocker

  2 tsk vaniljsocker

  100 g Philadelphiaost

  Blir jättebra att spritsa och smeta på 🙂

  Dessutom jättegod! 🙂

 3. Mia

  Hej!
  Vad otroligt passande att du skrev om smörkrämen just idag 🙂 Jag hade nämligen precis tagit fram receptet för att baka muffinsarna och såga att det inte fanns någrot recept på smörkrämen *hihi* men nu har jag den också, TACK!!!
  Mia

 4. Anna

  Hej 🙂
  Måste bara säga att din blogg är grymt inspirerande. Sen undrar jag om du har stor erfarenhet av Glutenfri bakning ocj matlagning? 🙂