Chokladbakelser – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Chokladbakelser

image520

Som utlovat, här kommer receptet på de illsöta chokladbakelserna, smörkrämen ovanpå fick en lätt smak av baileys och dekorerades sedan med kaffebönor och mandelspån. Om du skall bjuda många på dessa är det bara att dubbla receptet och baka i långpanna (gör aldrig mer än dubbelsats åt gången när du bakar, det är svårt att få till det då).

Vill man inte göra små bakelser av dem är detta en underbart god kladdkaka!!

Kladdkaka

2 ägg
3 dl socker
1½ dl vetemjöl
125 g smör
8 msk cacao 
1½ tsk vaniljsocker

Gör så här: Rör (inte vispa!!) ägg och socker. Smält smöret och ha i det.
  Låt sockret smälta lite, det kan ta någon minut. Rör undertiden ihop de torra ingredienserna och häll sedan i dem i sockerröran. Smöra och bröa en springform, ha i smeten och grädda på 150 grader i ca 30 minuter.

Smörkräm:

100 g mjukt smör
3/4- 1 pkt florsocker
efter smak baileys
1½ msk kakao

Vispa smöret mjukt och klumpfritt med elvispen, tillsätt florsockret. lite i taget medans du vispar på låg fart. Rör sedan i mjölken och kakaon.
  Fortsett sedan att vispa på medelfart i några minuter så krämen tjoknar till sig ordentligt. Den skall vara riktigt fast i konsistensen.

Stansa ut små rundlar ur kakan, bred sedan smörkrämen över och garnera. Förvara dem i kylen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Joanna

    Hej Linnea! Nu har jag hittat till din blogg också:D Jättefin:).

    Dessa små chokladbakelser fick jag avnjuta! MUMS! Kan faktiskt vara så att jag rensade fatet:P

    Ha det bra:)

  2. Marias Kakburk

    Gjorde något liknande men med en glasyr med smak av citrus, väldigt goda:) Älskar kakfat, allt ser så gott ut när det ligger upplagt, glasyren med Baileys kommer absolut att testas

    Hoppas att du får en fin kväll!