Ibland fÄr man fuska. Man behöver inte alltid göra allt frÄn grunden, trotts att jag för det mesta tycker att man borde det. Halv och helfabrikat Àr inget jag egentligen gillar men dÄ och dÄ behöver man ta en liten genvÀg.
Uncle BenŽs fÀrdiga sÄser Àr en sÄdan genvÀg, perfekt att ha hemma nÀr fantasin och orken tryter. Det Àr bara att steka pÄ ett par kycklingfiléer, slÄ över sÄsen och lÄta det puttra ihop, koka ris och göra en god sallad till sedan stÄr middagen pÄ bordet.
Döm om min förvÄning nÀr jag började lÀsa lite nÀrmare pÄ burken (vilket jag alltid mÄste göra pÄ förpackningar, jag kan bara inte lÄta bli!!) och jag sÄg att en portion, 125g bara inehöll 110 kalorier, jag trodde dÄ absolut att det var det dubbla!
Men nÄgot jag har hiskeligt svÄrt för Àr fullkornsris, alla ni hurtbullar dÀr ute fÄr förlÄta mig men jag har verkligen försökt att lÀra mig tycka om detta ris lika bra som det vanliga. Till köttgrytor och dyligt fungerar det bra dÄ deras nötiga smak gör sig fint, men till kyckling? Nej tack! Tacka vet jag vanligt vitt, fluffigt, snabbkokande (och ganska onyttigt) ris. För det allra jobbigaste Àr att det tar en sÄdan evinnerlig tid att koka för att det skall vara Àtbart!
SÄ bunkra upp med en burk frÄn Uncle BenŽs och din middag kan vara rÀddad!
(eget collage med bild frÄn uncle benŽs)
tycker den Àr god.. men det Àr lite för mkt socker för att det ska vara nyttigt tyvÀrr.. fruktansvÀrt söt Àr den ju!
Jag provade den dÀr men tyckte att den va lite för söt (sötsur). Jag hÄller absolut med dig angÄende det vita riset (som nu för tiden nÀstan Àr tabu) de kan vara otroligt gott och till vissa matrÀtter ska det inte vara nÄgot annat:)
Hoppas att du fÄr en hÀrlig kvÀll:)!
Jag brukar Ă€ta basmatiris, det Ă€r himla gott och (tydligen) inte lika âonyttigtâ som annat vitt ris. Jag gillar inte heller fullkornsris. Men dĂ€remot sĂ„ Ă€ter jag gĂ€rna rĂ„ris eller vildris, som Ă€r ĂNNU nyttigare. Provat det? đ
love uncle benâs.. den dĂ€r sötsura har varit en favorit hos oss Ă€nda sedan jag var liten.. med ris och fĂ€rdiggrillad kyckling, mums!
godmorgon đ du har sĂ„ rĂ€tt sĂ„ â jag gillar ocksĂ„ den hĂ€r đ undra om man inte kan ha bulgur till? vad tror du đ ?
Hej Linnea!
Jag fick ditt kort av Sebastian förra veckan. Och nu Ă€r jag fast đ
Vilken trevlig och fin sida du har!! Massor med hĂ€rliga tips, bilder och sĂ„ fĂ„r man ju veta lite vad som hĂ€nder hemma hos er! Kul för mej som inte varit med sĂ„ lĂ€ngeâŠ..
Kram
Ălskar fullkornsris. Fullkornspasta dĂ€remot, blĂ€!