Lax – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Lax

Ikväll blev det lax till middag. Med styckefrysta laxfiléer går denna rätt på under 20 minuter att slänga ihop. Vilket passar bra en tisdag som denna! Är man ingen laxälskare går det fint att ha i kyckling istället. Det tar dock lite längre tid att göra i ordning, använder man sig av kyckling skulle jag rekomendera att man hoppar över fisksåsen..

Pasta med laxsås 4 port

4 st laxfiléer
citronpeppar
1 ½ burk cream frech
1 röd paprika
dill
citronsaft
fisksås

3 port pasta
3 dl ärtor

Koka pastan enl anvisningar på paketet. När pastan nästan kokat klart, slå i ärtorna och låt dem koka med de sista minuterna.
Skär laxen i kuber, stek  i en panna med höga kanter och krydda ordentligt med citronpeppar. Slå över frechen, hacka paprikan och ha i den. Smaksätt med dill, citronsaft från ½ citron och några stänk fisksås.

När pastan är färdigkokt, rör i dem tillsammans med ärtorna i laxröran. Färdigt att servera!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Tova

    Satt här och letade efter bra lax-recept och så kom jag på att jag borde kolla i din blogg. Detta ska jag prova idag, men har varken citron eller dill hemma så får väl improvisera lite med smaksättningen:)

    Tack för receptet!

  2. lina

    Lax är så gott, det är svårt att misslyckas med den! Så gott ditt recept låter med klassiska smaksättningar som citron & dill! Ha en bra kväll!