ANNONS

Söndagsgott

Som jag tidigare nämnt är söndagskvällarna hemma hos oss vigda åt god mat, vänner och Heroes, och ikväll var inget undantag. Denna söndag var det våran tur att stå för matlagandet och hela veckan har jag tänkt laga soppa tills idag. Men efter att ha spenderat hela eftermiddagen i solen på balkongen var ingen av oss speciellt sugen på rykande het köttfärssoppa, så vi bestämde oss för att grilla hamburgare. Vilket var tur, för oj så gott det blev!
Jag erkänner, hamburgarna var inte hemgjorda utan köpta på ICA. När solen skiner så ute har man varken ork eller lust att laga mat i flera timar. Istället la jag ned en extra sekund på tillbehören, hemgjord coleslaw, två dippsåser, sallad, tomat, ost, inlagd gurka, jalapenos, gurk- och morotsstavar.

Dippsåsen med smak av tomat och basilika åt vi på en restaurang i helgen och här har jag försökt efterlikna den, med gott resultat!

2 dl cream frech
ca 10 st soltorkade tomater i olja + 1 msk av oljan
2 msk fryst basilika
3 små shalottenlökar
salt & peppar

Finhacka tomaterna och löken, blanda ned dem tillsammans med lite utav oljan och basilikan i frechen. Salta och peppra. Låt stå en stund innan den serveras.

Passar gott till grillat eller som dippsås.

Vitllöksåsen gjorde jag enkelt genom att finhacka 3 klyftor med vitlök, blanda dem med 2 dl cream frech och några droppar olivolja, salt och peppar. Klart

(eget collage med privat bild)

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mia
Mia
15 år sedan

Vad mysigt det ser ut! Vilken härlig söndag kväll. Ja du har så rätt, man har ingen lust alls att laga mat då man tillbringat en hel dag i solen, då får det bli något lätt och enkelt. Dippsåsen verkar jättegod. Ha en bra måndag. Kram Mia.

KarinW
15 år sedan

Tomatröran måste jag prova, den verkar jättegod!

ÅSa
15 år sedan

Ser underbart ut en sönkväll!

Jag undrar hur du får länkar i blogginlägg att ha en annan färg än övrig text (hos dig rosa). Jag får det inte att fungera =/

Nästa inlägg

Balkongdags

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x