Tårtbak – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Tårtbak

Till midsommarhelgen bakade jag denna tårta till en kollega. Första önskemålet var jordgubbar och det andra var att den skulle vara grön. Så jag gorde en grön tårta med jordgubbar på heltenkelt. Med fyllning utav jordgubbsgrädde och chokladmousse med bitar utav vit choklad i hoppas jag att den smakade väl.

För att göra en superenkel chokladmousse behöver du:

200 g choklad
3 dl grädde
100 g vit choklad

Gör så här:

Smält chokladen i ett vattenbad, häll försiktigt i grädden och rör ihop det till en smet. Kyl ned i kylskåp tills chokladen är ca +8 grader. Gärna över natten. Vispa sedan chokladsmeten till ett fluff. Hacka den vita chokladen och rör ned den i fluffet. Fyll ett lager utav en tårta eller ha upp och severa som efterrätt!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Vad många tårtor det har blivit, riktigt biten nu?! 😀 Jättehärliga, gillar den sista gröna speciellt och den vita med "banden".

  2. Sofie

    Ska baka en tårta till mammas födelsedag snart och tänkte använda dina recept på fyllningar. Får man fråga vad du har emellan tårtan och sockerpastan? Har hört att grädde inte ska vara någon höjdare.

  3. Linn

    Vilken fin tårta! Du vill nog inte ens veta hur det brukar sluta när jag försöker… jag brukar vilja intala mig själv att det beror på att jag inte riktigt har det rätta handlaget!