Många är det nog som testat denna underbara efterrätt som tidningen Buffé skrev om i sitt senaste nummer. Ni som inte provat den redan, ni har något riktigt gott att se fram emot!
Som vanligt kunde jag ju inte följa receptet helt och hållet, i detta fall på grund utav två saker, för det första skulle botten bestå utav en kladdkaksliknade botten (vilket var jättegott det med!), men jag var alldelens för lat för att orka göra en sådan!
Och den andra lilla ändringen jag gjorde var att byta ut jordgubbarna mot hallon, på grund utav att jag hade sådana i frysen. Det gick finfint att göra så med. Jag lovar!
Här kommer orginalrecetet, utan mina små ändringar..
Botten:
110 g smör
2 1/4 dl socker
1 msk sirap
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 dubbeldaim (à 56 g)
smör + ströbröd till formen
Fyllning:
5 gelatinblad
1/2 + 1 liter jordgubbar
3 äggulor
2 dl florsocker
6 dl vispgrädde
Sätt ugnen på 175°C. Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen.
Blanda vetemjöl, salt, vaniljsocker och kakao. Hacka daimen grovt.
Tillsätt mjölblandningen och daimen i smeten. Bre ut smeten i en smord, bröad springform, ca 24 cm i diameter. Grädda i ca 20 minuter. Låt svalna.
Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten. Mixa 1/2 liter jordgubbar i matberedare/stavmixer till en slät puré. Vispa äggulor och florsocker luftigt. Vispa grädden till lös konsistens. Värm 1/2 dl av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och tillsätt i kastrullen. Låt det smälta på svag värme. Rör ner gelatinblandningen i resten av purén. Blanda försiktigt ner äggsmeten i purén och sedan grädden till en slät smet. Häll smeten över bottnen. Ställ minst 4 timmar i kylskåp eller i frysen. Tina 4 timmar i rumstemperatur vid serveringen. Dekorera tårtan med 1 liter rensade jordgubbar (eller fina rosor, som i det här fallet!)
den ser toppen god ut!!!!
Tyckte den såg mörkare ut än orginalet, måste bero på hallonen, men god såg den iaf ut!
Såg receptet i tidningen och tänkte göra den när jag kommer hem från semestern, kul att höra att den va så god som den såg ut:)
Mums… vad god den ser ut! Måste provas, så tusen tack för receptet 🙂 Kram kram
Härlig blogg du har!
Ha en bra dag, 🙂
Den ser riktigt smaskig ut – måste testas!
Skall plocka hallon i skogen idag, så det passar finfint.
Mycket god tårta! Testad och uppäten =)
Hej!!
Tack för fantastiskt recept. Provade denna på min bästa väns möhippa och alla älskade den. Helt underbar tårta. Alla som inte provat, TESTA!! Det går inte att misslyckas. Mmmmmm!! Tack igen!
det känns som om man snart måste göra den där jäkla tårtan, alla verkar ju älska den.. (:
Har också testat den! Jag gjorde enligt originalreceptet men tyckte det blev för mycket grädde och för lite jordgubbar. Till nästa gång ska jag just därför minska grädden och öka på jordgubbarna.. Eller ta hallon, ser gott ut det med!
Bottnen är förövrigt väldigt god bara som den är, har även gjort den med en citronkräm jag hittade på ica.se.
Mums, den här ska jag ha när jag fyller år 😀
… [Trackback]
[…] There you will find 71694 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2008/07/sommartarta/ […]
… [Trackback]
[…] There you will find 99400 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2008/07/sommartarta/ […]
ccn2785xdnwdc5bwedsj4wsndb
[…]just beneath, are many absolutely not connected web-sites to ours, on the other hand, they may be certainly worth going over[…]
… [Trackback]
[…] Read More: http://www.linneasskafferi.se/2008/07/sommartarta/ […]
… [Trackback]
[…] Read More Infos here: http://www.linneasskafferi.se/2008/07/sommartarta/ […]
… [Trackback]
[…] There you will find 95170 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2008/07/sommartarta/ […]
xcn5bsn5bvtb7sdn5cnvbttecc
[…]always a big fan of linking to bloggers that I love but dont get a good deal of link like from[…]
… [Trackback]
[…] There you will find 80653 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2008/07/sommartarta/ […]
… [Trackback]
[…] Find More Informations here: http://www.linneasskafferi.se/2008/07/sommartarta/ […]