Blåbärspaj – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Blåbärspaj

Jag tror jag "valde" sommarens sämsta dag för att ha huvudvärk på! Vilken värme det varit idag, jag är helt slut! Men igår fanns det lite mer energi och då bjöd jag mina nära och kära på blåbärspaj. Som många av er kanske förstått tycker jag om att ändra och förnya recept.
Denna gång utgick jag från det otroligt smaskiga receptet på ananaspaj (som är riktigt god den med!), bytte ut och la till lite, vips hade vi en smaskig blåbärspaj framför oss!

Pajskal:
150 gram smör
3 dl mjöl
1 dl socker
2 tsk bakpulver

Fyllning:
2 dl cream fraiche
½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk potatismjöl
2 ägg
ca 2 dl blåbär

Smält smöret i  en kastrull på spisen, rör sedan i socker, mjöl och bakpulver. Tryck ut i en pajform.

Har du frysta bär, låt dom få stå framme en stund så de hinner tina. Blanda dem med potatismjölet. Rör ihop fraiche, socker, vaniljsocker och äggen. Vänd sist i blåbären och rör försiktigt om. Allt skall blandas men blåbären skall vara hela.

Grädda i ca 20 minuter på 200 grader. Servera en klick vaniljglass till.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Hanna

  Hejsan… FÖrst vill jag bara säga att jag bara älskar din blogg.. man får verkligen bra inspiration… Undrar när du gör tårtor om du använder sockerpasta eller marsipan? Blandar du dessa?? BLir det väldigt sött att göra en typ princesstårta med sockerpasta istället för marsipan? // hanna

 2. Mer av allt

  Vilken härlig blogg du har!! Jag blir så inspirerad av dina recept och fina bilder. Ananaspajer är jättegod och jag tycker att det är smart av dig att komma på att man kan använda blåbär i stället. Ha det bra!

 3. Mia

  Mmm det lät väldigt mumsigt, det där måste jag prova då man plockat lite blåbär 🙂 Jag har oxå ett recept på ananaspaj där det är creme frachie. Jättegott! Ha de bra och hoppas huvudvärken ger med sig. Kram Mia.

 4. Kryddburken

  Men hallå!

  Ny hårfärg!?? Riktigt fin-fint!! Du klär i mörkare hårfärg, det ser jag nu ju! Toppen-pingla du är!

  Jag har precis hennat mitt hår med rödbrun/kastanj! Ska göra en omgång till imorgon så det sitter! Otrolig skillnad jämfört med vanlig färg/toning! Henna höll jag på med när jag gick på högstadiet så det är ju lite nostalgi! Härliga inlägg här som vanligt när man kikar in! Keep up the good work girl! Ha en fortsatt underbar sommar! / Li – Kryddburken!