Tidigare i sommras gjorde jag denna enkla men ack så smaskiga köttfärspaj. Den kom till ute i stugan och kylskåpet var inte alltför välfyllt. Men på något underligt vis blev det gott ändå! Ibland behövs det inte många och krångliga ingredienser, det duger oftast bra med vad som finns hemma.
Köttfärspaj:
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk kallt vatten
Arbeta ihop ingredienserna i en bunke till en deg. Låt vila i kylskåpet i ca 30 minuter. Tryck sedan ut i en pajform.
Fyllning:
ca 500 g köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk salsa medium
1 köttbuljongstärning
1 röd paprika
salt och peppar
2 ägg
3 dl turkisk youghurt
körsbärstomater
Bryn köttfärsen. Skala och finhacka lök och vitlök, låt det steka med i färsen. Slå över salsan och smula i buljongtärningen. Salta och peppra. Låt det hela koka ihop några minuter.
Hacka paprikan och ha i den, lägg över färsen i pajskalet.
Rör samman ägg och youghurt och bred det över köttfärsen. Dela tomaterna och toppa med dem.
In i ugnen i ca 30 minuter i 175 graders värme.
Foto: Linnéas Skafferi
godmorgon 🙂 vad grym den ser ut 🙂
Efter att ha varit sjukt trött på att laga mat hittade jag hit och plötsligt är jag sugen på att både baka och fixa tre rätters till familjen… Tack// Sol på dig
Har precis svalt sista tuggan av denna goda paj. Tack!
jag surfa runt efter en tacopaj.
Men detta lät otroligt gott.
en god grönsallad till detta får de bli idag.
smaskens ^^