Jordgubbssås – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Jordgubbssås

Efter att ha kikat igenom vad som fanns i frysen ute i stugan hittade jag ett paket med vaniljglass och lite frysta jordgubbar. Detta fick fungera som efterrätt. Jordgubbarna gjorde jag en enkel sås utav som fick smak av lite färsk ingefära.  Den varma såsen i kontrast till dem iskalla glassen blev en hitt! Desserter  behöver inte vara krångliga och tidskrävande. Ibland är det enkla det absolut bästa!

Detta bev ju faktiskt också en väldigt sommrig efterrätt, men vi kan behöva piggas upp lite i höstrusket!

Jordgubbssås 4 port:

1 l jordgubbar
1 tsk riven ingefära
2 msk socker

Lägg jordgubbarna i en kastrull, mosa dem lite lätt. Det får gärna vara bitar kvar i såsen. Finriv ingefäran och ha i den tillsammans med lite socker. Låt allt koka upp. Servera till gräddig vaniljglass.

(Eget collage. Skålen hittar ni hos grrengate.dk)
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.