Jag har länge spanat på de ursöta små mozzarellabollarna Santa Lucia har men inte riktigt vetat vad jag ska göra med dem. Men hade jag nu inte kommit på två rätter där de passar utmärkt, ja då hade jag nog med största sannolikhet inhandlat dom ändå. Bara för att de var så bedårande söta.
Jo, man kan köpa mat bara för att förpackningen eller som i det här fallet innehållet är urgulligt!
Dessa små mini-mozzarellabollar passade utmärkt att fylla lövbiffen med! Inget hackande och kladdande, jag la bara två bollar på varaje köttbit och rullade ihop. Enklare än så blir det inte!
Som ni ser på bilden serverade jag ugnsbakade rotfrukter, sallad och en kall örtsås till. Jag vispade även ur pannan med lite köttbuljong för att få en härlig skysås.
Jag har räknat på två skivor lövbiff per person men är man riktigt hungrig så slinker nog tre i. Så gör några extra ifall du har hungriga middagsgäster!
Fylld lövbiff 4 pers:
8 skivor lövbiff
16 mini-mozzarellabollar
salt & peppar
Lägg två mozzarellabollar på varje köttbit. Rulla ihop och lägg dom med skarven nedåt i en het panna. Tryck ihop ändarna så att inte osten rinner ur. Stek tills de fått fin färg på båda sidor. Salta och peppra efter stekning. Ta ur rullarna och vispa i ett par deciliter buljong. Tillsätt ev lite balsamvinäger och du har en utmärkt sky att servera till maten!
Kall örtsås:
3 dl gräddfil
2 msk hackad färsk bladpersilja
1 vitlöksklyfta
örtsalt
Finhacka vitlök och persilja, blanda detta med gräddfil och salt i en skål. Låt stå i kylskåpet ca 30 min innan servering.
Bild: Linnéas Skafferi
rotfrukter är så gott och mozarella med=)
Ser mumsigt ut… det blir att testa ikväll förhoppningsvis.
Tack
Jag måste bara säga att jag formligen älskar din blogg!! Så snygg, lättläst å mycket goda tips på mat å bak 😉
TACK!!
Jag håller med Carola …. vilken tjusig layout du har.
Mozzarellasallad är också gott. Görs på persikor(konserverade går bra) skinkskivor (rökta eller kokta), mozzarella, tomater, ruccola, rostade solrosfrön, salt och peppar. Klart!
Åhh, det lät gott med mozzarellan i lövbiffarna. Smart tips! Jag brukar använda dem i sallad tillsammans emd körsbärstomater och persikor. Supergott!
Hälsningar Mamma Mat
åå lät inte helt fel alls=)mums
va med att ändra samhällets syn på våldtäkter;
http://www.veckorevyn.com/skrivpa/index.xml?getnames
Fylla lövbiffar är mums.
Åhh, det såg gott ut! Vad duktig du är, både på matlagning och design 🙂 Gillade verkligen den där fonten, vad heter den?
Mmm det ser jättegott ut. Måste säga att du tar väldigt bra bilder också 🙂