ANNONS

Pasta med pestosås

Det här var verkligen snabbmat. Jag tror till och med att det gick fortare att laga denna middag än tiden det skulle ta att ringa och beställa pizza och sedan få hem den. Perfekt måndagsmat alltså!
Fast det går lika bra att laga detta en lördagskväll om man har gäster hemma, har man lite mer tid över är det jättegott att ha kyckling till. Men bacon fungerar lika fint det med!
Ett härligt, gott bröd till är ett måste, så man får upp alla rester utav såsen som blir kvar i tallriken!

Pasta med pestosås 4 port:

1 pkt bacon
2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
3 msk grön pesto
peppar

4 port fullkornspasta

Gör så här:

Sätt på en kastrull med pastavatten, salta rikligt. Värm en stekpanna och ha i sönderklipt bacon när den blivit riktigt het (Ungefär samtidigt kokar vattnet till pastan upp. Ha då i pastan.).
När du stekt baconet till önskad knaprighet, ta av stekpannan från plattan. Låt allt svalna lite, ha sedan i grädde, mjölk och pesto. Smaksätt med peppar. Rör om till en sås. När pastan nästan är klar, ha över den i pestosåsen och ställ tillbaka  pannan på en varm platta. Låt det hela småkoka i dryga minuten. Servera med grönsaker och ett gott bröd till. Middagen är serverad på mindre än 15 minuter!

Bild: Linnéas Skafferi

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sara
15 år sedan

ser jättegott ut, skall testas omgående faktiskt!

Elin
15 år sedan

Hej! Upptäckte din blogg idag av en ren slump, men det är jag otroligt glad över. Designen är hur fin som helst och bäst av allt är förstås alla recepten. Har inte hunnit prova några än, men det kommer kan jag lova. Man blir verkligen sjukt inspirerad av dig! Tack! En liten fråga bara, är det du som koponerar ihop dessa recept själv? Kramar

Sandra
15 år sedan

Jag gör också en variant med "pesto-psta". Det är nog den enklaste snabbmaten som finns. Och det är ju så enkelt att använda pesto, det blir så mycket smak när man använder av den man beköver inte några andra kryddor. Jag har nu även börjat att exprimentera med röd pesto, men den tycker jag är lite svårare att använda, har du några bra recept med röd pesto?

Sommarmoln
15 år sedan

Ser supergott ut , det måste jag prova!

Hälsn Sommarmoln

Anonym
15 år sedan

gud så gott! Roligt med alla recept =)

Elin
15 år sedan

Mmm vad gott.. Vilken härlig blogg du har

idah
15 år sedan

Såg ju jätte gott ut, måste prova någon dag :O

trackback
8 år sedan

ccn2785xdnwdc5bwedsj4wsndb
[…]Here are a few of the websites we advise for our visitors[…]

trackback
8 år sedan

xcmwnv54ec8tnv5cev5jfdcnv5
[…]just beneath, are a lot of entirely not connected internet sites to ours, even so, they may be surely worth going over[…]

Nästa inlägg

Mini-mozzarella

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x