Kyckling i ugn – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Kyckling i ugn

kycklingiugn

För er som aldrig provat att göra hel kyckling i ugn, ni har verkligen missat något! Inte nog med att det smakar helt gudomligt, det är otroligt enkelt att göra! Man köper sig bara en färsk eller fryst kyckling i affären, sätter smak med goda kryddor och låter den sedan stå i ugnen ca en timme (kycklingarna brukar ligga på dryga kilot och man räknar en timme per kilo).

I veckan valde jag att krydda med honung, citron och timjan. Det blev en riktig höjdare! Annat som är gott att ha till är, vitlök, sötsur sås, olivolja, soya, chili eller massor utav färska örter, det är bara fantasin som sätter gränser.
Kycklingen går utmärkt att göra i ordning dagen innan och sedan servera ljummen med ris och god sås, eller varför inte i en härlig pastasallad!

Hel kyckling i ugn:

ca 1 kg kyckling
1 citron
2 msk honung
färsk timjan
salt & peppar

Dela citronen i skivor och gnid in kycklingen ordentligt med citronsaften,ringla honungen över. Låt citronskivorna följa med i ugnen, de blir härligt söta av att ugnsbakas. Grovhacka timjan och strö den tillsammans med salt och peppar över hela kycklingen. In i ugnen på ca 175 grader i dryga timmen.


Foto:Linnéas Skafferi

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ann-kristin S

    Jag har faktiskt inte heller provat det någon gång ,så det ska jag skriva upp på handligs listan 🙂 tack för tipset

  2. Elin

    Jag har länge tänkt att jag borde testa att göra hel kyckling i ugn och det får nog bli premiär med denna smaksättning, det låter helt i min stil. Sen vill jag bara säga att jag tycker du har en jättebra blogg.