Korv – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Korv


Jag har under en längre tid småspanat på fläsk och grynkorven som legat där i kyldisken på mataffären men inte riktigt kommit mig för att köpa hem. Tills för en vecka sedan. Detta hör inte till vanligheten att vi äter hemma hos oss. Men jag minns att man kunde få det till middag hos mormor och morfar när man var liten. Sätter man mycket smak på korvspadet och gör en god senapssås till, ja då blir detta en riktig höjdarmiddag, iallafall om du frågar mig.

Jag valde att använda både fläsk-och grynkorv.
Se till att korven har en hög köttprocent och den får gärna vara lokalt proudcerad!

Kokt gryn-och fläskkorv 4 pers:

1 fläskkorv
1 grynkorv
1 gul lök
2 lagerblad
hela kryddpepparkorn
salt
7 dl vatten

Skär korven i  ½ cm breda skivor, klyfta löken. Lägg i korv, kryddor och lök i en stor kastrull, slå vatten över, salta lätt. Låt sjuda i ca 30 minuter.
Gör potatismos att servera till.

Senapssås:

2 msk smör
4 msk vetemjöl
5 dl mjölk
vitpeppar
salt
3 msk stark senap

Smält  smöret i en kastrull, rör ned mjölet och späd med mjölk. Rör klumpfritt. Smaksätt med vitpeppar, salt och senap. Låt sjuda i ca 5 minuter.

bild: Linneas Skafferi

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mia

    Hej svejs Linnéa! Din blogg var verkligen en höjdare, måste lägga till minneslistan på direkten. Skall även försöka mig på lite "rosa fluff" på mina muffins någon dag, om jag vågar : ). Kram Mia