Mini-Cupcakes – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Mini-Cupcakes

Igår bakades det för fullt här hemma. 30 stycken mini-cupcakes kom till liv i mitt kök, det var systers och min tur att bjuda kören vi sjunger med i på fika och vad skulle jag baka om inte cupcakes!? När jag ser dom stå uppradade så där i tårtkartongen jag jag inte låta bli att få denna låt i skallen, ungefär 4 minuter in i sången kommer ni till delen som passar in. Kan ni inte se framför er hur cupcaksen vandrar i takt från köksbänken, ner på golvet och vidare in i kartongen?

Jag hittade ett nytt recept på frosting som jag var tvungen att prova, detta blir mer som en marängsmet man spritsar. Jag gillade den verkligen då den var lättarbetad och fick riktigt fin konsistens, dock tog det en stund att få ihop den. Syster däremot saknade smörkrämen, alla tycker vi olika och tur är väl det!

Jag har ännu inte en bra form för mini-cupcakes. Har letat men inte hittat någon återförsäljare i Sverige, så för att få lite mer stadga i pappersformen tar jag alltid dubbla formar. Detta är för att de skall bli runda och fina och inte "flyta ut".

30 små chokladcupcakes:

3 ägg
1½ dl soscker
1½ dl brun farin
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2-3 msk kakao
3 msk youghurt
1 msk olja

Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda de torra ingredienserna i en separat skål, tillsätt lite i tagen under omrörning. Ha sist i olja och youghurt. Klicka ut i pappersformar och grädda i ca 8 minuter i 200 grader.

Fluffy frosting:

2 äggvitor
2½ dl socker
1 dl vatten
½ tsk citronsaft
1 tsk vaniljsocker

Börja med att vispa äggvitorna fluffiga (gärna i en hushålsmasksin då det blir mycket, mycket vispande). Ha i socker, vatten och saft från citron i en kastrull. Låt det hela sjuda på svag värme tills allt socker smält. Blir det sockerkristaller kvar i smeten blir frostingen inte lika len och jämn som den ska vara.
Fortsätt att vispa äggvitorna och tillsätt den varma sockerlagen lite, lite i taget. Det tar ca 10 minuter att ha i allt. Vispa marängen ytterliggare några minuter så den blir luftig och fin. Färga med valfri fär och spritsa sedan dina cupcakes.

Bild: Linnéas SKafferi

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Hej. Du har säkert hittat själv nu, men det finns minimuffinsformar på kakburken.se, -både små med plats för 12 st, samt stora för 24 st!
  Får hem min form om ett par dagar o då ser jag bla fram emot att testa några av dina recept :o)

 2. Mia

  Nu skall jag verkligen våga mig på fluffen när jag har receptet. : )

  Och nästa gång skall jag ha i potatismjöl i blåbären så kanske jag lyckas bättre. Vi ses!

 3. My

  Hej! Du kan få tag på "riktiga" små minicupcakesformar i papper på klarafardiga.com. Dok behöver inte sättas i en plåt då dom är gjorda och utformade så att cupcakesen blir runda och fina ändå. Har testat själv och med dom formarna flyter inte cupcakesen ut alls! Jag älskar dom hehe!

  Annars kan du hitta en minicupcakesform från Wilton på Ebay. Jag hittade min där för ca 200 spänn med frakt. Har sett att den är betydligt dyrare om man hittar en nordisk återförsäljare. Så kolla där och buda hem. Här är en länk tex. Hoppas den funkar nu:

  <a href="http://cgi.ebay.com/Wilton-Non-Stick-Baking-Pan-24-Mini-Muffins-CupcakesW0QQitemZ360107860884QQcmdZViewItemQQptZCookwareBakeware?hash=item360107860884&trksid=p3286.c0.m14&trkparms=72%253A1205%257C66%253A2%257C65%253A12%257C39%253A1%257C240%253A1318″ rel=”nofollow”>http://cgi.ebay.com/Wilton-Non-Stick-Baking-Pan-24-Mini-Muffins-CupcakesW0QQitemZ360107860884QQcmdZViewItemQQptZCookwareBakeware?hash=item360107860884&trksid=p3286.c0.m14&trkparms=72%3A1205%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318

 4. Sandra

  Hej! Jag hittade hit via Saras blogg. Vilken underbar blogg du har! Den här ska jag definitivt besöka fler gånger:)

  Hälsningar/ Sandra från Sala

 5. Susanne

  TUSEN TUSEN TACK för den fina fina tavlan! Åh vad fin den är! Hämtade ut den på posten idag och jösses vad den är fin. TACK!

  Och Du, superfina minimuffinsar!

  🙂

  Tack! Igen!

 6. Emelie

  Du är min idol =) haha, wow va söta cupcakes. jag ska definitivt testa denna frosting, jag misslyckades totalt när jag gjorde min frosting i söndags, rinnig osv osv.

  Tack för en toppenblogg, läser den varje dag.

  Kram Emelie

 7. Anonym

  Vilka fina cupcakes! Synd att jag inte sjunger med i er kör….. får väl fixa nåt till dem i min egen istället 😉

 8. Karin

  brukar inte pynta så mycket i "mina hem" eftersom jag firar jul i mitt "gamla hem" hos mamma och pappa hehe.. men ljus, och massa guldrenar och några tomtar brukar det väl bli ändå:)

  kan visa allt senare:)