Maränger & namnsdag – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Maränger & namnsdag

Grattis till alla oss som heter Elisabet. Jag heter det, likaså min mamma och syster. Namnet kommer från mormors syster som heter Elisabet i tilltalsnamn och då fick vi det som andranamn.
Här hemma firas inte namnsdagar på något speciellt vis, men vi brukar ringa och grattulera varandra.
Jag är lite smått fachinerad av namn, ofta berättar namnet lite om ens släkts historia. Att man bär samma namn innom en släkt skapar på något vis en sammhörighet. Fast å andra sidan är jag faktiskt helt ensam om mitt för och efternamn i Sverige!

Ser ni marängerna ovan, de är gjorda av frostingen som blev över från cupcaksen i måndags. Jag gjorde lite extra mycket ifall det inte skulle räcka och det bidrog till att en hel spritspåse full blev liggandes i kylen. Så jag provade helt enkelt att göra maränger av det. Och det gick finfint vill jag lova. En hel drös med söta små rosa maränger blev det!

Bara att spritsa ut på bakplåtspappersklädd plåt, in i ugnen i 100 graders värme i ca 1 timme. Låt marängerna svalna på plåten innan du försiktigt petar loss dem, annars går de lätt sönder!

Så alla Elisabettor där ute, varsågod ta en maräng!

Vad heter du i andranamn?

Foto: Linnéas Skafferi

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anonym

  Jag heter också Elisabeth i andranamn, samma som min dotter, mamma och faster. + en hel massa andra som jag känner. Verkar vara ett väldigt vanligt andranamn. Så grattis i efterskott till alla oss.

 2. Sandra

  Tack det samma 😉 Jag heter nämligen också Elisabet. Så även min mamma och mormor. Även om jag tycker sådär om namnet så är jag en stolt bärare av det eftersom det finns hos flera i min släkt. Så gissa vad min dotter (om jag får någon) kommer att heta i mellan namn…?

  Vi firar inte heller namnsdag men jag bakade två portions kladdkakor till mig och sambon som vi festade på igårkväll. Men de där marängerna ser riktigt goda ut, så de får jag ta och testa någon dag.

 3. Helena

  Jag har världens ovanligaste andranamn! ANNA!! Hehe, men det heter nästan alla flickor i släkten och det är som du säger, det skapar en slags samhörighet!

 4. Sara

  Åh vilka små söta maränger!!! Jag heter Anna Viola. Anna heter flera (eller varianter på snarare…) på mammas sida och Viola hette farmor i andranamn. Min dotter heter också Viola i andranamn.

 5. c

  Hej igen.. Har tittat runt lite mer noga här, såg att du va från Sala?! Jag är har bott mellan Järlåsa & Vänge. Men nu bor jag i Uppsala. Varit mycket i Heby (hela min barndom) pga mitt stora hästintresse..

  Ha det bra

 6. Ylva

  Hos oss är det Sofia som gäller som andranamn! Både min mormor, mamma, jag och min systerdotter heter det. Men grattis till alla Elisabettor!

 7. c

  Vilka fina rosa maränger ler

  Såg ju riktigt smarriga ut, kanske lagar sånna nån gång..?!

  Jag har MÅNGA (enligt mig) andranamn.. Heter Katarina, Cecilia, Astrid, Tomasdotter och sen kommer mitt efternamn.. Men jag kallas Cecilia! Kärt barn har många namn, eller vad det nu heter?! Men önskar jag bara hade ett..

 8. Titti

  Ännu en till Elisabet!!! med Barbro, efter min mamma, som andranamn.

  Ska baka äppelmuffins till namnsdagsfikat.

  Tack för en mycket fin o trevlig blogg.

  TITTI

 9. Christin

  Grattis på namsdagen då. Jag har ett så ovanligt namn att jag endast har namnsdag pga mitt andranamn, Christin finns inte 🙁 Som tur är jag har ett andranamn, Maria, som så många andra.

  Ha en bra dag.

 10. Sara

  Grattis till oss! Elisabet ärvs även i min familj, min mormor hade det som andranamn, min mamma har det och jag har det. 😉

  Lite kul att tjejen ovan, Matilda, har två namn gemensamt med mig, heter nämligen Matilda i andranamn också.

  Återigen, grattis! 😀

 11. Josefin

  Grattis på namnsdagen! Även i vår släkt på mammas sida har Elisabet gått i arv hos alla flickorna. Bara jag och min syster som inte bär namnet, men vi firar allas namnsdagar på Elisabet hemma hos mormor med lite fika och samkväm 🙂

  Hoppas det blir en fin dag i Sverige!