Blomkålsmos – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Blomkålsmos

I veckan fick jag hem en burk av årets julsesnap från Apoteket. Och den blev genast en favorit här hemma!

"Receptet till årets smak fanns i en gammal handskriven receptbok som hittades på Apoteket i Värmlands Dalby, föregångaren till Apoteket Tjädern, på 1970-talet. – Vår senap innehåller bland annat sex julkryddor som bland annat nejlika och pomeransskal och smakar sötare och mycket kryddigare än den vanliga apotekssenapen."

Passar med andra ord utmärkt på julbordet!

Istället för vanligt mos testade jag att göra blomkålsmos, även det blev en riktig hitt! Igår fick jag tipset att lite riven ost i gör det om möjligt ännu godare!

Blomkålsmos 4 port:

1 blomkålshuvud
2 dl grädde
salt
ev riven ost

Dela blomkålshuvudet i mindre bitar och koka dem mjuka. Häll av vattnet och mixa tillsammans med grädde, ost och salt till ett krämigt mos med hjälp av en stavmixer. Servera korv, god senap och grönsaker till!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elle

    Kollade igen din sida lite, blev snabbt en favorit och hittade hur många bra tips som helst på bara 5 min. Kommer använda din blogg flitigt. Tack på förhand 🙂

  2. Mia

    Vi får hitta på något en annan helg med lite spel och mat : ) Jo jag tror det var kl 12. Kändes väldigt tidigt dock, 5 timmar är lång tid. Och just ja, idag måste man ju baka en tårta. Hoppas jag kan hålla mig borta från den tills imorrn bara, ja kanske får lov att baka en liten till oss också att mumsa på idag : )