Chai – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Chai

Chai- latte finns att köpa på de flesta fik nu, men den godaste gör man helt klart själv. Jag brukar göra i ordning "en portion" åt gången, men funderar på att blanda en hel burk så det bara är att fylla tekulan när man är sugen.

Är inte detta den perfekta presenten att ge bort till den te-galna!?

Söta burkar finns att få tag på lite var stans för varierane priser. Vill du köra riktigt budget skulle jag rekomedera att kolla in loppisar och dyligt. Där brukar det kunna finnas gamla fina burkar för en billig peng!

Chai:

1 hg svart te
3 krossade kanelstänger
½ påse nejlikor
½ påse kardemummakärnor
ett par bitar torkad ingefära

Blanda allt i en burk och låt det stå och dra minst ett dygn.


En stor mugg chai-latte:

Koka upp 2 dl vatten, tillsätt 2 dl mjölk (gärna sojamjölk, det blir sött och du behöver inte använda socker). Lägg te-blandingen i en tesil och låt allt dra i ca 5-10 minuter. Ta ur tesilen och njut av din chai-latte!

(eget kollage med bilder från indiska och inreda.com)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofia

  Jag har hittat hit för första gången. Vad glad jag blir av din otroligt fina och härliga blogg. Här kommer jag titta i regelbundet för du inspirerar verkligen. Tack för att du delar med dig av allt detta underbara!!

  Nu blev jag sugen på att baka cupcakes istället för en tårta till min födelsedag nästa vecka 🙂

  Tack igen och storkram till dig!

 2. Alessandra

  Hej Linnea!

  Kan inte du ge lite tips på julgodis? Ska göra julgodis nästa vecka men vet itne vad jag ska göra för något? tänkte att du som är så duktig kunde ge lite tips i bloggen?

 3. vivi

  Mums….Chai har jag gillar i flera flera år….gott gott! Kul att det äntligen blivit stort! Hmmm då ska man bara hitta en handel med riktigt riktigt bra svart te 🙂

 4. Anette

  Oj, oj – vilket fint glas! Men undrar om det håller att hälla kokhett te i…vad tror ni? Det benämns som dricksglas på Indiskas hemsida…men så fint det var!!

 5. Sara

  Hej! jag har för mig att du efterlyst minicupcakes plåt. Nu kanske du har hittat det? Om inte så finns det i en butik som heter "en köksbutik" i Galleria In! Tack för en toppenblogg, du inspirerar verkligen mig!!

 6. Carro

  Äh, sånt orkar jag inte med för att få mitt te. 😛

  Jag köper chaite i lösvikt i nån butik ist.

  Gott gott gott.